Štiri tekme, štiri zmage gostov v 1. B ligi

Minuli vikend so v večji meri s tekmovanjem pričeli tudi klubi v 1. B ligi. Po odpovedi dveh tekem zaradi okužb s koronavirusom, so bile odigrane le štiri tekme, ki niso prinesle večjih presenečenj.


Rokometaši SVIŠ-a so odigrali tekmo v Sevnici in se pošteno namučili. V prvem polčasu so bolje odigrali domačini, ki so prvi del dobili z rezultatom 13:10. V drugem delu tekme smo lahko videli bolj čvrsto obrambo SVIŠ-a z bolj učinkovitim napadom, ki je botroval k končnemu izidu tekme in zmagi gostov z 20:24.

Napeto je bilo tudi v Železnikih, kjer so novinci v ligi gostili goste iz Krškega. V tekmo so bolje vstopili domačini in z dobro igro šokirali goste. Rokometaši Železnikov so se v prvem delu izkazali kot trd oreh, uspeli tudi povesti s +3, a so na koncu gostje uspeli izenačiti in na odmor odšli z rezultatom 14:14. Drugi polčas je minil v znamenju gostov, ki so si že na začetku drugega dela tekme priigrali prednost treh zadetkov. Rokometaši Krškega so v drugem polčasu dominirali in na koncu dosegli rutinirano zmago z 29:33.

Izenačena tekma se je obetala tudi na Igu, kjer so gostovali rokometaši Šmartnega. Prvi del tekme je bil nekoliko izenačen, a se je prvi polčas vseeno končal s prednostjo gostov (12:15). Šmartno se je znova izkazal s svojo hitro igro in močnimi protinapadi. V drugem delu tekme se domačini niso več uspeli resneje približati gostom, ki so na koncu slavili zmago z 27:32.

Tekmo 5. kroga so odigrali tudi rokometaši RK Dol TKI Hrastnik, ki so gostovali v Črnomlju. Tekma, pred katero sta imeli obe ekipi skrite karte, se je začela z vodstvom gostov. Domačini so v uvodnih minutah še parirali gostom, zadnje vodstvo na tekmi pa so dosegli v 4. minuti, Dolani so v 8. minuti prvič povedli za 2 gola. Od tedaj rokometaši zasavskega kluba vodstva niso izpustili več iz rok. Prvi polčas se je končal z visokim vodstvom Dola (7:14). V drugem delu tekme se je Črnomelj resneje približal v 46. minuti (16:18), a so se rokometaši Dola uspeli pobrati in tekmo na koncu mirno pripeljali do konca (20:26).

1. B DRL MOŠKI, 5. KROG:

Sobota, 20. marec, ob 18:00:

ŠD MOKERC – KIG – RD HERZ ŠMARTNO 27:32 (12:15)

Ob 19:00:

RK ČRNOMELJ – RK DOL TKI HRASTNIK 20:26 (7:14)

RK SEVNICA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 20:24 (13:10)

RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK KRŠKO 29:33 (14:14)

Odpovedano:

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA ŠEČJAK – RD RUDAR 

RK BREŽICE – RK GROSUPLJE

FOTO: RK Sevnica

Komentarji