Borbena igra Celjanov premalo za presenečenje proti Parizu

Na tekmi 13. kroga lige prvakov se je v Celju odvijal praznik rokometa. Na gostovanje v prestolnico slovenskega rokometa je prišla zvezdniška ekipa Pariza, za katero igrajo ena izmed največjih imen rokometa. Celjani še imajo teoretične možnosti za preboj v izločilne boje lige prvakov, zato motivacije pred današnjo tekmo ni manjkalo. V prvem delu smo videli izjemen štart domačinov, ki pa so padli v zadnjih minutah prvega polčasa. Drugi del smo lahko spremljali povsem drugo sliko Parižanov, ki so z odlično obrambo Celjanom preprečili sanje o napredovanje v osmino finala lige prvakov.


V prvih minutah srečanja smo lahko videli izjemno hitro igro z velikim številom golov. Po petih minutah igranja so Celjani prevzeli vajeti in prvič povedli z dvema goloma (4 : 2). Pristop Parižanov je bil v prvi polovici prvega dela precej ležeren, saj so v 15. minuti zaostajali že za pet golov (10 : 5). Veliko zapravljenih napadov in obrambe Ferlina so botrovale k visoki razliki Celjanov, v 15. minuti pa je z minuto odmora reagiral gostujoči strateg Raul Gonzales.

Po prvem premoru pa smo lahko videli črno serijo celjskih rokometašev, ki niso našli poti do vrat francoskega prvaka. V vratah se je razbranil Rodrigo Corales, ki je v prvem polčasu zbral 7 obramb. Celjani niso zadeli slabih deset minut in trener Tomaž Ocvirk je bil primoran vzeti minuto odmora. Po minuti premora pa so celjski vitezi zaigrali velik bolj tekoče. Steklo je v napadu, v obrambi pa smo lahko videli večjo agresivnost. Do konca prvega dela sta ekipi igrali izenačeno, polčas pa se je konal pri rezultatu 17 : 17.

Drugi polčas so bolje odigrali Parižani. V 35. minuti so Francozi prvič povedli z dvema goloma razlike. Celjani so v naslednjih minutah sicer učinkovito napadali, a v obrambi ni steklo. V 37. minuti je svojo drugo minuto odmora zahteval Tomaž Ocvirk, ki pa ni drastično spremenila igre Celjanov. V naslednjih minutah smo lahko videli raztreseno igro domačinov brez prave obrambe. Preveč je bilo zapravljenih strelov, Rodrigo Corales pa je zaklenil vrata Parižanov. Francoski rokometaši so v drugem delu odigrali odlično v obrambi in tekmo dobili s 32 : 36 Najboljši strelec Celjanov je bil William Accambray, ki je zadel 5-krat.

13. KROG VELUX EHF LIGE PRVAKOV

Nedelja, 24. februar ob 17. uri, ZLATOROG
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : PARIS SAINT-GERMAIN HB 32 : 36 (17 : 17)

FOTO: Facebook

Komentarji