Borbene Slovenke v končnici klonile proti Norvežankam

slovenija_norveska_2022

Slovenske rokometašice so danes v Stožicah odigrale tekmo proti evropskim in svetovnim prvakinjam iz Norveške. Slednje so si v zadnjih minutah srečanja priigrale zmago z rezultatom 26-23.


V uvodnih minutah sta si reprezentanci izmenjevali zadetek za zadetek, nato pa so sledile slovensko obarvane minute, v katerih so naše rokometašice prišle do prednosti treh zadetkov (3-6). Norvežanke so se hitro pobrale in s tremi zaporednimi goli do 14. minute prišle do izenačenja na 6. Druga polovica polčasa je bila zelo izenačena, Slovenke so odlično držale tempo, ki so ga narekovale močno favorizirane Norvežanke. Slednje so se v zadnji minuti oddaljile na dva gola prednosti, Elizabeth Omoregie pa je z zadetkom v končnici zaostanek znižala na -1. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 16-15.

Na prvi zadetek v drugem polčasu smo morali čakati skoraj štiri minute, dokler ni Nataša Ljepoja iz roba šestmetrskega prostora izida poravnala na 16. Rokometašice obeh ekip so imele težave z goli iz igre, po ena sedemmetrovka na vsaki strani pa je tudi rezultatsko poživila napet obračun. Slovenke so v 41. minuti prišle do zadetka prednosti, Maja Vojnović pa je ob igri z igralko manj z izvrstnimi obrambami držala prednost ljubiteljic domačega občinstva. Slovenske rokometašice so proti Norvežankam v zadnjih deset minut srečanja vstopile z izidom 20-20. Vratarka naše reprezentance je ob igri z igralko manj ponovno reševala naše rokometašice, vendar so napake v napadu Norvežankam omogočile, da so v zadnji dve minuti tekme vstopile z prednostjo dveh zadetkov (25-23). Norvežanke so se po 60 minutah veselile zmage z rezultatom 26-23.

Pri Norvežankah je kar 10 zadetkov dosegla Henny Ella Reistad, pri slovenskih rokometašicah pa se je pod 5 golov podpisala Ana Gros.

FOTO: RZS

Komentarji