Švedinje z zmago nad Madžarkami ohranile polfinalne upe

Švedinje so se v drugem krogu nadaljevalne skupine na EP za ženske merile z Madžarkami, ki so do sedaj na prvenstvu zbrale le eno zmago in slavile z rezultatom 30-25. Švedinje so z zmago ohranile polfinalne upe. V zadnjem krogu bodo potrebovale zmago proti Hrvaticam, Danke pa ne smejo osvojiti točke proti Norvežankam.


Švedinje so tekmo odlično začele in hitro povedle z rezultatom 4-1.Madžark to ni zmedlo in hitro so odgovorile s serijo 4-0. Švedski selektor je bil primoran vzeti prvo minuto odmora. Madžark to ni zmedlo in nadaljevale so v dobrem ritmu vse do druge polovice prvega polčasa, ko so Švedinje spet prevzele vajeti igre na krilih Janine Roberts in Linn Blohm. Švedinje so prvi polčas dobile s prednostjo treh zadetkov.

V drugem delu so Madžarke začele bolje in se približale na zadetek zaostanka, več pa jim ni uspelo. Švedinje so tekmo držale pod kontrolo in večino drugega polčasa vodile za 4 oziroma 5 zadetkov. Tekmo so mirno pripeljale do konca in slavile z rezultatom 30-25.

Pri Madžarkah je bila najbolj razpoložena Katrin Klujber, ki je dosegla 6 zadetkov, 5 jih je dodala Csenge Kuczora. V vrstah Švedinj je bila z 9 zadetki prva strelka tekme Janina Roberts, pod 6 zadetkov pa se je podpisala Linn Blohm. Švedinje v zadnjem krogu čakajo Hrvatice, Madžarke pa domačinke Slovenke.

FOTO: EHF

Komentarji