Borbeni Ljubljančani do svoje pete zmage

MRK Ljubljana je na gostovanju v Ribnici prikazala borbeno, moško igro s katero si je kljub paničnim zadnjim minutam priborila še peto zmago v državnem prvenstvu.


Ljubljanski rokometaši so odlično odprli srečanje. Sprva so povedli z 1:2, po dveh obrambah Tilna Grudnika pa so s serijo treh golov po šestih minutah pobegnili že na 1:5. Z dvema zadetkoma je sicer Ribnico hitro približal Tilen Strmljan, a so gostje znova unovčili izjemno razpoloženost Grudnika in povedli s 3:8. S tremi zaporednimi goli so zopet odgovorili domači, a po rdečem kartonu izgubili Mitjo Nosana. Sledila je igra gol za gol, Ljubljančani pa so šli na odmor s prednostjo 13:16.

V nadaljevanju se gostje s prestolnice niso ustavili. V 34. minuti je Blaž Pintar zadel za najvišje vodstvo 14:19. Ribničani so sicer tu in tam uspeli dvakrat zapored zatresti ljubljansko mrežo, a so gostje venomer našli pravi odgovor in varovance Gregorja Cvijića držali na varni razdalji. Blizu so rokometaši  Ribnice prišli  v 45. minuti, ko je bil iz sedemmetrovke uspešen Uroš Knavs in znižal na 23:25. Napoved za potencialen preobrat so Ljubljančani še enkrat več s tremi zadetki hitro zatrli, a v izdihljajih srečanja vseeno nevarno popustili. Dve minuti pred koncem je na semaforju še kazalo 26:31 v korist gostov, nato pa so Ribničani ekspresno zrežirali serijo štirih uspešnih napadov in se tik pred zadnjo sireno približali na vsega gol zaostanka (30:31). Bojan Čotar je posredoval z minuto odmora, po kateri je Pintar dosegel poslednji zadetek tekme in odločil zmagovalca (30:32).

 

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji