Bosanski reprezentant okrepil Velenje

Ekipa RK Velenje Gorenje je dopolnila igralski mozaik za sezono 2020/2021. Novi član kluba je Vladan Lončar, občasni bosanski reprezentant, ki je ljubiteljem slovenskega rokometa dobro poznan. V pretekli sezoni je namreč nastopal v dresu Dobove in dosegel 67 zadetkov na 22 tekmah. 


Novo kadrovsko potezo so v klubu sklenili, potem ko se je poslovil Grega Okleščen, ki se je preselil v Katar. Vladan Lončar, ki je rojen leta 1997 in visok 200 cm, je svojo kariero pričel pri Visokem v Bosni in Hercegovini, kjer je naredil prve rokometne korake in zaigral v vseh selekcijah kluba. V sezoni 2014/15 je sledila selitev k Pick Szegedu, kamor se je Lončar odpravil kot eden najbolj perspektivnih mladih igralcev. Njegove naslednje postaje so bile španski Granollers, madžarski Gyongyosi in hrvaške Našice. Iz Našic je nato odšel na posodo k Dobovi, kjer je igral v pretekli sezoni.

Gorenje Velenje je tako pripeljalo še svojega tretjega novinca. Pred Lončarjem sta klub namreč okrepila Tilen Sokolič in Kenan Pajt, kar nekaj igralcev na čelu s kapetanom Davidom Miklavičičem, pa je podaljšalo pogodbe. S prihodom Lončarja v Saleško dolino je zadovoljen tudi trener Zoran Jovičić“V kratkem času smo bili primorani najti zamenjavo za Okleščena in mislim, da smo glede na zmožnosti kluba našli na trgu najbolj optimalno rešitev. Vesel sem, da v naš klub prihaja ambiciozen, motiviran igralec, ki pozna našo ligo in je tudi sam imel že od nekdaj željo priti v Velenje. Upam, da se bo v sezoni, ki prihaja s svojimi igrami tudi dokazal in izkazal kot prava okrepitev.”

Sklenitve sodelovanja z Velenjem je bil vesel tudi Lončar, ki je celo priznal, da si je v Velenju želel igrati že dlje časa: “Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo s klubom kot je Gorenje Velenje. Že pred prestopom v Pick Szeged je bilo Velenje na mojem seznamu klubov, za katere si želim igrati in vesel sem, da se je sedaj ponudila priložnost, ki sem jo seveda z veseljem sprejel. Gorenje Velenje je bilo vedno veliko ime v rokometnem svetu, tako, da ambicije so velike in zagotovo bomo v sezoni, ki prihaja poskušali narediti kar največ, se boriti do konca in dokazati našo kvaliteto, tako v Sloveniji kot tudi v Evropi.”

Sezona 1. NLB lige se bo pričela 5. septembra.

Foto: Rok Jošt

 

Komentarji