Najboljše posameznice so Zulićeva, Vojnovičeva in Smonkarjeva

Pred dokončnim odhodom na odmor so najboljše posameznice v sezoni 2019/20 izbrali tudi klubi 1. ženske lige. Trenerji so za najboljšo igralko izbrali Nino Zulić, za vratarko pa njeno soigralko iz vrst Krima Mercatorja, Majo Vojnović. Najboljša strelka je medtem postala Tjaša Smonkar iz velenjskega kluba.


Krimovke so bile ob predčasno zaključeni sezoni proglašene za nove prvakinje, pri čemer na 17 tekmah niso oddale niti točke. Njihova ključna posameznica je bila organizatorka igre Nina Zulić, ki je izpustila le eno tekmo, na preostalih pa tekmicam ob nekaj več kot 70-odstotni uspešnosti zabila 57 golov, s čimer je bila najboljša posameznica svoje ekipe. Svoj glas je 24-letni slovenski reprezentantki namenilo šest izmed devetih klubov, ki so oddali glasovnice.

Precej bolj je bil izenačen boj za lento med vratarkami, kjer je s trami glasovi na koncu zmagala Maja Vojnovič, prav tako članica Krima Mercatorja. 22-letna slovenska reprezentantka je prehitela Andreo Perić iz celjskega kluba Z’dežele in Aleksandro Petrukhino iz ajdovskega Mlinotesta, ki sta zbrali po glas manj. Dolenjka med vratnicama ljubljanske zasedbe je, tako kot Zulićeva, odigrala 16 izmed 17 tekem.

Ob prekinitvi tekmovanja je bilo izjemno tesno tudi na lestvici najboljših strelk. Na prvo mesto se je zavihtela Tjaša Smonkar iz Velenja. Na 17 tekmah je dosegla 106 zadetkov, pri čemer je uspešnost njenih strelov skorajda dosegla 85 odstotkov (106/125). Gol manj je dosegla Minea Kolenko iz Ptuja, s 103 goli pa ji je sledila slovenska reprezentantka iz vrst Zelenih dolin Žalca, Anika Strnad.

Komentarji