Brazilci niso pustili dihati Hrvatom!

Najboljša južnoameriška reprezentanca na tem prvenstvu igra kot prerojena. Po zgodovinski uvrstitvi v glavni del prvenstva so Južnoameričani danes poskrbeli za senzacionalno tekmo proti Hrvatom. Brazilci so na prvi tekmi glavnega dela SP zaprli usta mnogim kritikom in pokazali, da se dober rokomet lahko igra tudi v Južni Ameriki.


Brazilska reprezentanca je že v začetku prvega polčasa hitro povedla in svoje vodstvo zadrževala do konca prvega polčasa. Južnoameriška reprezentanca je Hrvate zasenčila v vseh segmentih igre. Hitra igra v napadu in čvrsti prijemi v obrambi so Brazilcem omogočali popoln nadzor nad današnjo tekmo. V 18. minuti srečanja so vodili že za šest golov (11 : 5). Hrvati nikakor niso našli odgovora za hitre brazilske rokometaše, do konca polčasa pa jim je uspelo nekoliko omiliti zaostanek (17 : 13).

V začetku drugega polčasa smo lahko spremljali podobno sliko kot v prvem. Brazilci so znova prišli do njihove največje prednosti na tekmi (20 : 14), hrvaški selektor Lino Červar pa je lahko le z začudenim obrazom gledal izjemne Brazilce. Proti koncu tekme so Hrvati nekoliko ujeli ritem in prišli do enega gola zaostanka. Hrvaška ladjica pa se je dokončno potopila, ko so v zadnjih minutah zgrešili nekaj stoodstotnih priložnosti. Brazilci so s svojo zmago (29 : 26) navdušili marsikoga, naši južni sosedi pa s prikazanim ne morajo biti zadovoljni.

SVETOVNO PRVENSTVO, GLAVNI DEl

1.  Skupina

Nedelja, 20. januar, Lanxess Arena (Köln)
BRAZILIJA : HRVAŠKA 29 : 26 (17 : 13), 15.227 gledalcev
Brazilija: Almeida (5), Tercariol (5); H. Teixeira, Valadao, Toledo 3, Santos 1, Pozzer 3, Borges 5, Chiuffa 1, V. Teixeira 3, Novais, Ponciano, Langaro 9, Nantes, Hackbarth 2 (1), Rodriguez

Hrvaška: Šego (5 obr.), Stevanović (3 obr.); Duvnjak 6, Stepančić 5, Vida, Horvat 5 (1), Karačić 1, Blažević, Štrlek 5, Musa 1, Slišković, Cindrić 1, Mandić, Vranković 1, Šipić 1, Bičanić

FOTO: Facebook

 

Komentarji