Brazilke in Španke v četrtfinalu

V skupini IV je bilna sporedu drugi del glavnega dela prvenstva. Na sporedu je bil južnoameriški obračun med Argentino in Brazilijo. Slavile so Brazilke in se tako veselile uvrstitve v četrtfinale. Uvrstitve v četrtfinale pa so se po zmagi nad Hrvaticami veselile tudi Španke. Na še tretjem obračunu skupine IV pa so bile Japonke boljše od Avstrijk. Ob reprezentanci, ki sta se uvrstili v četrtfinale pa bosta na zadnji tekmi glavnega dela med seboj obračunali za prvo mesto v skupini.


ARGENTINA : BRAZILIJA  19:24 (10:13)
Karsten 5, Pizzo in Cavo po 3; Matieli 9, Ribeiro Quintino 5

Kot prvo smo v skupini IV spremljali južnoameriški derbi, sicer bolj znan iz nogometnih igrišč, med Argentino in Brazilijo. A tudi rokometni ni bil nič manj zanimiv. Po dobrih 5. minutah igre so rokometašice Argentine povedle s 3:0, a so Brazilke njihovo prednost hitro izničile in izenačile n 3:3. Slabih 10. minut smo bili nato priča igri gol za gol v 18. minuti pa so igralke Brazilije prvič na tekmi povedle (7:8). Hitro so si Brazilke v nadaljevanju priigrale štiri zadetke prednosti (8:12). Argentinke so do polčasa zaostanek zmanjšale za en gol in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 10:13. Igralke Argentine so v 36. minuti zaostanek znižale le še na zadetek zaostanka (13:14). Brazilke, ki so veljale za favoritinje dvoboja se tudi v drugem polčasu niso uspele odlepiti. Sicer so povedle s petimi goli (13:18), a kaj več od tega jim ni uspelo. Še enkrat več se je Argentinka do 50. minute uspelo približat, tokrat na dva gola (19:21). Do konca srečanja smo nato videli le še tri zadetke in sicer vse tri v mreži Argentink. Brazilke so tako slavile z rezultatom 19:24 in si s tem zagotovile nastop v četrtfinalu.

Dva izjemna gola z Južnoameriškega derbija.

JAPONSKA : AVSTRIJA  32:30 (15:19)
Aizawa, Matsumoto, Nakayama in Hattori po 5; Ivančok 8, Kovacs 6

Izvrsten začetek za Avstrijke, ki so po 5. minutah igre vodile z 0:5. Kasneje so se vendarle prebudile igralke Japonske. Sicer jim zaostanka ni uspelo zmanjšati, a smo bili zato priča nekoliko bolj dinamični igri. Od 5. pa praktično do konca prvega polčasa smo spremljali igro gol za gol. Naše severne sosede so sicer v 25. minuti povedle s šestimi zadetki prednosti (11:17), a so Japonke hitro znova znižale na štiri gole zaostanka (13:17). In ob razliki štirih golov sta ekipi odšli tudi na odmor, le da ob rezultatu (15:19). Po dobrih 8. minutah drugega dela igre so rokometašice Japonske zaostanek znižale le še na gol zaostanka (20:21) in tako smo imeli znova odprto tekmo. Na začetku 44. minute pa so Japonke rezultat tudi izenačile. A Avstrijke se niso predale in znova povedle s tremi goli prednosti (23:26). Šele v 54. minuti pa so Japonke prvič na tekmi povedle (28:27) in tehtnico prevesile sebi v prid. Do konca so si tako priigrale dva zadetka prednosti in po preobratu slavile z rezultatom 32:30.

HRVAŠKA : ŠPANIJA  23:27 (9:12)
Blažević 7, Debelić 4; Cabral Barbosa 6, Martin, Campos, Lopez in Espionola po 4

Na zadnji tekmi drugega kroga drugega dela skupine IV sta si nasproti stali Hrvaška in Španija. Po izenačenih prvih 10. minutah so Španke po delnem rezultatu 0:4 do 18. minute priigrali prednost s 5:9. Do konca prvega polčasa nato nismo videli nič več omembe vrednega. Hrvatice so uspele zaostanek znižat ne tri gole in na odmor odšle ob razliki treh golov (9:12). Gostiteljice niso dolgo rabile, da so prednost v drugem polčasu hitro povečale na pet golov (9:14). Morda tudi eden od ključnih trenutkov srečanja, saj Hrvatice niso več našle odgovora kako se približati Špankam. Sicer so se približale na tri gole (14:17) kaj več od tega jim pa ni uspelo. Rokometašice Španije so počasi višale prednost in si tako do 55. minute priigrale odločilno prednost osmih golov (19:27). Tekmo so sicer s štirimi zaporednimi zadetki zaključile Hrvatice, a za kakšen preobrat jim je zmanjkalo časa. Tekma se je tako končala z rezultatom 23:27 v prid Špank.

FOTO: RFEBM / J. L. Recio

Komentarji