Brazilska reprezentantka v prihodnji sezoni med Krimovkami

Brazilska reprezentantka Samara da Silva Vieira, ki trenutno igra v romunski Valcei je nova okrepitev Krima Mercatorja, že tretja po Maji Svetik in francoski reprezentantki Océane Sercien-Ugolin.


Samaro smo na tekmi proti Krimovkam v tej sezoni videli v prvem kolu glavnega dela najmočnejšega evropskega rokometnega klubskega tekmovanja, pred nekaj dnevi pa še na povratni tekmi na Kodeljevem. Kljub visoki vročini je stisnila zobe in se pod remi podpisala z dvema zadetkoma

Rokometna pot je 183 centimetrov visoko levo zunanjo igralko na staro celino prvič popeljala v letu 2016, ko je domači FAB zamenjala za nemški Blomberg. V prihodnji sezoni se je podala v turški Üsküdar, po krajši epizodi v brazilskemu Apahandu pa je v letu 2018 naredila največji korak kariere in se preselila k kasnejšim romunskim prvakinjam. Z romunsko Valceo je osvojila tamkajšnje državno prvenstvo in prejela nagrado za najboljšo obrambno igralko.

V istem letu je z brazilsko reprezentanco do zlata prišla na Panameriških igrah in se tako neposredno uvrstila na olimpijske igre, ki bodo poleti potekale na Japonskem.

V ljubljanskem taboru se zavedajo primanjkljaja zadetkov z velike razdalje, kar je eno od vodil za iskanje okrepitev doma in v tujini. Prav Vieira lahko s svojo višino prinese še dodatno moč zunanje strelske linije.

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji