Član mednarodnega olimpijskega komiteja: Olimpijske igre lahko odpadejo

Zaradi lažjega izbruha novega koronavirusa se je v svetovnih medijih in javnostih vzpostavila velika panika. Pod vprašaj so postavljene tudi prihajajoče olimpijske igre v Tokiu.


Na Japonskem so namreč že odpovedali tekme elitne divizije nogometa, zdaj pa so se že začela porajati vprašanja o morebitni odpovedi. O tem je za The Guardian spregovoril dolgoletni član mednarodnega olimpijskega komiteja Dick Pound.

Glede na Poundove besede je veliko verjetneje, da igre odpovejo, kot pa jih lokacijsko prestavijo oz. preložijo na kasnejši termin. Odločitev naj bi najkasneje padla ob koncu maja, takrat naj bi se namreč že vsi začeli resneje spraševati ali je izbruh nove bolezni pod potrebnim nadzorom, vsekakor pa je glede na njegove besede slutiti, da morebitna odpoved vsekakor ni izključena.

Slovenci v kvalifikacijah proti Alžiriji, Nemčiji in Švedski

Uvodoma se bodo izbranci selektorja Ljubomira Vranješa v petek, 17. aprila, ob 19.45 po robu postavili Alžircem. Dan kasneje ob 17.15 sledi preizkus z gostitelji turnirja, v nedeljo ob 18.15 pa še s Švedi. Vse tekme bo odigrane v Nemčiji. 

Več o kvalifikacijah za OI – kliknite TUKAJ.

FOTO: AP

Komentarji