Bregar: “Naša skupina je ena od bolj zahtevnih”

Slovenke so v jutranjih urah nocoj odpotovale na zadnji del priprav na SP, ki ga bodo opravila na Japonskem. Selektor Uroš Bregar na prvenstvu ne bo mogel računati na poškodovano Aljo Varagić, a meni, da cilji na prvenstvu ostajajo enaki.


Selektor reprezentance Uroš Bregar je tik pred začetkom prvenstva s seznama reprezentantk črtal Aljo Varagić, ki je bila izjemno pomemben člen reprezentance: “Ponovnega nastopa na svetovnem prvenstvu se izredno veselimo. Moram reči, da me je nedeljska poškodba Alje Varagić izredno prizadela, saj je pomemben člen naše reprezentance. Zagotovo bo sedaj v igri potrebno najti nove različice in napraviti spremembe. Nastalo prazno vrzel v centralnem bloku in na desnem krilu bomo skušali kar najbolje zapolniti. Odločil sem se, da bomo namesto Alje na Japonsko vzeli Jasmino Pišek.”

Selektor je pred začetkom prvenstva dejal, da so v eni izmed najboljših skupin prvega dela: “Ne glede na vse cilji ostajajo isti. Želim si uvrstitve v drugi del tekmovanja. Ob pogledu na tekmice lahko rečemo, da je naša skupina prvega dela ena najbolj zahtevnih. Vesel sem, da se bomo na uvodnih dveh tekmah srečali z Nizozemsko in Norveško, ki sta eni izmed najboljših reprezentanc na svetu. Adaptacija na hitro igro teh tekmic bo za nas zagotovo nova izkušnja. Za tem nas čakajo še obračuni z Angolo, Kubo in Srbijo. Moja želja je, da kateri izmed velikih ekip znova zagrenimo življenje na prvenstvu.”

Komentarji