Bregar: “Nismo več tarča podcenjevanj”

Slovenska ženska izbrana vrsta se je na včerajšnji drugi tekmi proti Makedonkam s prepričljivo predstavo uvrstila na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Japonska. Selektor reprezentance Uroš Bregar je pred tekmo znova opozarjal, da imajo težave z zdravstvenimi težavami, a so Slovenke na domačem terenu v celjski dvorani Golovec ves čas imele nadzor nad nasprotnikom in zasluženo prišle do tako željene uvrstitve na SP.


Ko so Slovenke v 40. minuti tekmecu pobegnile na razliko desetih golov je bilo jasno, da bodo konec letošnjega leta nastopile na svojem četrtem zaporednem velikem tekmovanju.

S predstavo svojih varovank je bil izredno zadovoljen selektor Uroš Bregar: “Če bi mi nekdo pred štirimi leti dejal, da se bomo štirikrat prebili na velika tekmovanja, mu ne bi verjel. A zdaj smo stalnica na velikih tekmovanjih, kar me izjemno veseli. Druge velike ekipe nas več ne podcenjujejo, jemljejo nas izjemno resno. Naš rokometni bazen je majhen, na voljo imamo majhno število igralk, a verjamem v naš mladi rokometni rod, ki prihaja.”

Navdušenja nad uvrstitvijo na SP ni mogla skrivati tudi strelka petih zadetkov na včerajšnji tekmi Polona Barič“Od prve do zadnje minute smo imele nadzor nad tekmicami, a vseskozi smo imele v podzavesti, da se ne smemo sprostiti. Igrale smo zavzeto in odgovorno na obeh tekmah ter zasluženo potujemo na Japonsko.”

Komentarji