Slovenke suvereno do uvrstitve na SP!


>Slovenske rokometašice so brez najmanjšega madeža opravile svojo nalogo v kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem. Po zmagi na prvi medsebojni tekmi v Skopju s 33:30 so danes v Celju ponovno položile na kolena tekmice iz Severne Makedonije ter si po zmagi z 11 goli priigrale šesti nastop na zaključnem turnirju, ki bo med 30. novembrom in 15. decembrom v deželi vzhajajočega sonca.
 
Slovenija pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja nadaljuje kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih. V zadnjih treh letih in pol je dvakrat nastopila na evropskem prvenstvu na Švedskem 2016 in v Franciji 2018 ter na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2017.
 
Žreb skupin za SP bo 21. junija v Tokiu.
 
Slovenske rokometašice so že v uvodu izjemno pomembnega obračuna v kultnem Golovcu, kjer se je zbralo lepo število gledalcev – med njimi so bili tudi člani slovenske moške reprezentance, ki se v Zrečah pripravljajo za zadnji kvalifikacijski tekmi z Latvijo in Estonijo za nastop na EP 2020 – v celoti izpeljale svoj taktičen načrt.
 
Z dobro igro v obrambi so pristrigle peruti tekmicam, z raznovrstno igro v napadu pa so že po vsega osmih minutah priigrale štiri gole prednosti (7:3). Po uvodni lepi zalogi v golih in “kapitalu” s prve tekme v Skopju so se povsem sprostile in Makedonke zasenčile v vseh prvinah.
 
V prvi polovici tekme so največ vodile za sedem golov (15:8, 16:9, 19:12 in 20:13). V drugem polčasu so nadaljevale v istem slogu in tekmicam v 40. minuti ušle na deset golov (28:18), po tej prednosti pa je bilo docela jasno, da bodo konec tega leta nastopile na svojem četrtem velikem turnirju v nizu.
 
V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tamara Mavsar z osmimi goli, Tjaša Stanko, Polona Barič in Alja Koren so prispevale po pet zadetkov.
 
KVALIFIKACIJE ZA SP
 
Četrtek, 6. junija 2019:
SLOVENIJA : MAKEDONIJA 38:27 (20:14)
Slovenija: Zec, Pandžić, Gros 4, Žabjek 1, Stanko 5, Abina 1, Barič 5, Mavsar 8, Ferfolja 2, Zulić 2, Koren 5, Vučko 2, Svetik 2, Krhlikar, Beganović 1.
Makedonija: Serafimovska, Antikj, Petkovska, Nikolovska 1, Gakidova 2, D. Gjeorgjievska 2, Nolevska, E. Gjeorgjievska 3, Nikolikj, Stojanovska 1, Janeska 1, Jovanovska 5, Ristovska 5, Livrinikj 6, Sazdovska, Gičevska 1.
FOTO: Facebook
Komentarji