Dobova ima novega trenerja

V ekipo MRD Dobova se vrača Benjamin Teraš. Po petih letih se tako iz Trima seli v Dobovo, kjer je cilj obstanek med slovenske elito. Z Dobovo je podpisal pogodbo za 2 sezoni z možnostjo podaljšanja še za 1 sezono.


Prvoligaške ekipe se krepijo za naslednjo sezono. Dobova je na mestu glavnega trenerja pozdravila starega znanca Benjamina Teraša. Teraš je zadnja leta deloval v Trebnjem, kjer je pridobival trenerske izkušnje.

Po tem, ko je drugi del sezone 2018/2019 odvodil Damjan Radanovič, ki ostaja na mestu pomočnika trenerja, pa z novo sezono na mesto glavnega trenerja prihaja Benjamin Teraš, ki je bil trener Dobove že med letoma 2012 in 2014.

OBČUTKI PO VRNITVI

Kaj je po vrnitvi v Dobovo povedal Teraš: “Po nekaj letih se vračam v Dobovo. Ko je postalo jasno, da v Trebnjem ne bomo podaljšali sodelovanja, sem dobil nekaj ponudb za trenersko delo. Najbolj vztrajni so bili v vodstvu MRD Dobova. Pogoji za delo so se v zadnjih letih v Dobovi krepko izboljšali in tudi sam sem želel kot trener še naprej delovati v najmočnejši slovenski rokometni ligi, tako da smo se dogovorili za dvoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za leto dni.”

NAČRTI ZA PRIHODNJO SEZONO

Teraš bo tako s svojimi bogatimi izkušnjami pomagal mladi ekipi Dobove. “V prvi vrsti želim, da MRD Dobova iz leta v leto postane vse pomembnejši klub v 1. slovenski rokometni ligi. Prizadeval si bom, da se bodo igralci v klubu tako individualno kot kolektivno razvijali, da bo ekipa igrala hiter rokomet s čvrsto obrambo in veliko mero borbenosti. V delo prve ekipe bomo vključevali tudi nadarjene igralce generacije l.2001 in 2002. Kam nas bo rezultatsko pripeljalo, je nehvaležno napovedovati, si pa želim z ekipo v naslednji sezoni kar se da približati zgornjem delu lestvice,” je svoje cilje za naslednjo sezono predstavil novopečeni trener Dobovčanov.

Kot že rečeno se Benjamin Teraš vrača v Dobovo, tako da nekaj fantov že pozna. “V ekipi bo prišlo do nekaterih sprememb, vendar ogrodje ostaja v veliki meri nespremenjeno. To so dokaj mladi fantje, sigurno rabijo še veliko individualnega dela tako na tehnično-taktičnem področju kot na sami fizični pripravi. Menim, da bi morala biti naša prednost predvsem hitrost in pa velika želja dokazovanja,” je še dodal Teraš, ki tako z veliko optimizma vstopa v naslednjo sezono.

 

Foto: Benjamin Teraš

Komentarji