Velenje predstavilo zadnjo okrepitev za sezono 2019/20

Na uradni klubski spletni strani Velenja so danes objavili novico o zadnji okrepitvi za naslednjo sezono. V velenjski klub prihaja Žan Šol. Gre za levega zunanjega igralca, ki se bo ekipi črno-rumenih pridružil iz Slovenj Gradca.


Po Gregi Okleščnu (levi zunanji, 192 cm, 1995), Andrisu Celminšu (desni zunanji, 193 cm, 1996), Vladimirju Bojaniću (krožni napadalec, 1994) in Aljažu Panjtarju (vratar, 1991) je Žan Šol peta okrepitev velenjskih os za prihodnjo sezono.

Žan Šol

Igralno mesto: levi zunanji
Višina: 190 cm
Rojen: 1994 

Dosedanji klubi:
– 2017 RK Slovenj Gradec 2011
2017 – prvi del sezone 2018/2019 RK Maribor Branik
Drugi del sezone 2018/2019 – 2019 RK Slovenj Gradec 2011

 

24-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na poziciji levega zunanjega, je z ekipi Gorenja Velenja obljubil 2-letno zvestobo z možnostjo podaljšanja. Šol je svojo rokometno pot začel v Slovenj Gradcu. Leta 2017 se je pridružil ekipi mariborskega Branika, kjer je preživel sezono in pol. Januarja 2019 se je vrnil v matični klub RK Slovenj Gradec 2011, ki se je z letošnjim osvojenim 1. mestom v 1.B ligi vrnil med najboljše klube v Sloveniji. Šol je na 14 tekmah letošnje sezone v dresu Slovenj Gradca dosegel 83 zadetkov, pred tem pa je v jesenskem delu prvenstva za ekipo Maribor Branika dosegel 39 zadetkov.

Šol je ob podpisu pogodbe z aktualnimi državnimi podprvaki izredno zadovoljen in se veseli začetka nove sezone: »Zelo sem vesel, da bom lahko naslednjo sezono zaigral za klub, kakršen je Gorenje Velenje. Obenem bi se rad tudi zahvalil klubu za ponujeno priložnost in zaupanje. Izredno se veselim začetka naslednje sezone in verjamem, da lahko ponovimo ali celo izboljšamo letošnje uspehe.«

Direktor Gorenja Velenja Janez Gams je naznanil, da so s prihodom Šola zaključili kadrovanje za naslednjo sezono: »Z Žanovim prihodom smo zaključili kadrovanje za prihodnjo sezono. Prepričan sem, da nam bo njegov prihod prinesel še dodatno širino v igri. Gre za velik korak v njegovi karieri in na njemu je, da izkoristi priložnost ter upraviči zaupanje. Poleg vseh ostalih fantov, ki prihajajo, bomo naslednjo sezono še v večji meri vključili naše igralce iz mladinskih vrst: Jerneja Drobeža, Petra Šiška, Timoteja Grmška in Urbana Starca. Verjamem, da nam je uspelo sestaviti ekipo, ki bo našim navijačem v prihodnji sezoni pričarala veliko razlogov za veselje!«

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji