Bregar: “Od tekmic lahko pričakujemo, da bodo igrale trdno obrambo”

Slovenska ženska rokometna reprezentanca nocoj ob 20.30 pričenja nastope na evropskem prvenstvu. V uvodnem srečanju se bodo Slovenske pomerile z gostiteljicami – Dankami.


Slovenske so v Herning, kjer se bo igrala njihova predskupina, pripotovale v sredo popoldne. Selektor Uroš Bregar je predstavil svoje razmišljanje pred obračunom z Dansko: “Vesel sem dejstva, da so vsa dekleta vključena v trenažni proces in da bomo proti Danski lahko nastopili z vsemi močmi. Od tekmic lahko pričakujemo, da bo igrala trdno obrambo in iz nje izhajala v nasprotne napade. Naša naloga bo, da to nevtraliziramo in sicer tako, da v napadu dosegamo zadetke. Obenem se bo potrebno hitro vračati v obrambo.”

Svoja pričakovanja sta podali tudi Barbara Lazović in Nina Žabjek. “Vsaka prva tekma na prvenstvih je najtežja. A led moramo prebiti. Še posebej težko nam bo, ker bomo prvič nastopile v takšni postavi in nismo imele na voljo pripravljalnih tekem, da bi se uigrale. A tako pač je, proti Dankam bomo skušale pokazati največ, česar smo v tem trenutku sposobne,” je povedala Lazovićeva, Žabjekova pa je dodala: “Proti Danski bomo morale igrati hrabro, hitro in veliko teči. Tekmice igrajo hitro, ob tem odlično streljajo z razdalje in so dobre v igri ena na ena. Premorejo kakovostne posameznice.”

Foto: RZS

Komentarji