Trener Olimpije kritičen: Takšen načrt vlade je legaliziran uboj slovenskega športa

Zdajšnji trener vratark RK Olimpija in nekoč ugledni rokometni sodnik Aleš Veber je podal svoje mnenje nad vladnim načrtom sproščanja ukrepov. Rokometni strokovnjak je zgrožen nad načrtom vlade in trdi, da bi na tak način vlada uničila dve, morda celo tri generacije vrhunskih športnikov.


Veber je svoje mnenje podal na družbenem omrežju Facebook, ki ga v celoti prilagamo spodaj:

“Tole kar vidite spodaj, ta načrt sproščanja ukrepov je legaliziran uboj slovenskega kakovostnega in vrhunskega športa. S tem načrtom bodo tisti, ki odločajo, uničili trenutno delo najmanj dveh generacij mladih športnikov starosti 15 do 19 let. Najmanj dve, a sam sem mnenja, da bodo šle v nič tri generacije mladih športnic in športnikov.

Kaj pomeni to za nas? Kaj pomeni to za rokomet? Kaj pomeni to za klube in mlade igralke? Kaj to pomeni, nenazadnje za reprezentanco? Se kdo sploh vpraša o tej zgodbi, ali smo mirno potisnili glavo v pesek in… se delamo kot da ni nič, da bo vse ok.
Vrhunski in kakovostni šport na najvišjem, absolutnem nivoju potrebuje zaledje, potrebuje podmladek, potrebuje temelje za svoj obstoj. Pozabite za trenutek na dovoljene treninge in tekmovanja v 1. A DRL za ženske… in se vprašajte kaj delajo igralke, ki so trenirale in tekmovale na drugih nivojih… tudi tiste v mladinski in kadetski konkurenci, za katere je sedaj najpomembnejši čas njihovega razvoja… za samo nadaljevanje njihove športne poti in prehoda v absolutno starostno kategorijo.
A veste kako zgleda trening preko spletne aplikacije Zoom? Trening na katerem vodita trenerja od minimalno 21 do maksimalno 30 igralk, ki pogrešajo dvorano, ki pogrešajo treninge, ki pogrešajo tekmovanje.
Vam povem odkrito. Lepo je da se vidimo, da vsaj malo aktiviramo punce… drugače pa je to ena velika šala. Šala, ki ne bo nikomur prinesla nič dobrega.

Se kdo zaveda, kako je igralki, ki je dnevno vpeta v proces treninga in tekmovanja od svojega 9. ali 10. leta starosti… ko ji to nekdo, z nekimi nesmiselnimi ukrepi in načrtom sproščanja le teh, vzame.
Dobro si poglejte to sliko… in pomislite kje smo… in še to… V načrtu je omenjen samo šport na zunanjih površinah, mi v dvorani za odločevalce ne obstajamo… smo verjetno tam v zeleni fazi.
In še to… naj mi nekdo dokaže, da je šport, sam trening in tekmovanja eden največjih možnih virov prenosa okužb.
Jaz pravim da ni… iz lastnih izkušenj… v teh osmih mesecih… tako v Tivoliju s 30+ igralkami, kot sedaj na trikrat tedenski relaciji Ljubljana – Stopiče – Ljubljana, s 15+ igralkami… od tega tremi do šestimi skupaj v avtomobilu.
Tako mimogrede… sami ukrepi in načrt sproščanja le teh je prizadel takole na hitro, čez palec ca. 40.000 registriranih mladih športnic in športnikov, ki jih uvajamo v kakovostni in vrhunski šport.”

Tole kar vidite spodaj, ta načrt sproščanja ukrepov je legaliziran uboj slovenskega kakovostnega in vrhunskega športa. S…

Objavil/a Aleš Veber dne Četrtek, 03. december 2020

Komentarji