Bregar: “Pritisk tekme je naredil svoje”

Slovenska ženska članska reprezentanca je po odličnem uvodu na SP in zmagi proti Nizozemkam, v zadnjih dveh tekmah morala priznati premoč Norveški in Angoli. Poraz proti Norveški je bil nekoliko pričakovan, s porazom proti Angoli pa so si Slovenke močno otežile pot v drugi del tekmovanja. Po enodnevnem premoru bodo Slovenke jutri ob 7:00 igrale proti Kubankam, dan kasneje pa jih čaka najverjetneje odločilna tekma skupine A proti Srbiji.


Naša dekleta so se prvič po tekmah z Nizozemsko in Norveško znašle v vlogi favorita na papirju, kar je za reprezentantke pomenilo večji pritisk. V igri Slovenije je bilo videti kar nekaj nervoze in nezbranosti. Rokometašice Angole so izkoristile slabi dan Slovenk in predvsem v drugem polčasu postavile ključni rezultat za zmago.

“Tekmo smo začeli izjemno nervozno in nismo izkoristili nekaj lepih priložnosti. Organizacija igre je bila porazna. Njihova vratarka je zbrala 13 obramb, ob tem pa smo 11 žog vrgli mimo vrat. Realizacija je bila tako slabša, nismo se držali sistema. Pritisk pomembnosti tekme je naredil svoje, saj bi bili z zmago že skoraj uvrščeni v drugi del. Sedaj si bomo morali kožo reševati na tekmah s Kubo in Srbijo,” je po tekmi povedal trener slovenske reprezentancer Uroš Bregar.

Komentarji