Danes tekme 1/32 moškega pokala – na delu tudi prvoligaš

Danes se bo med seboj pomeril 6 moških ekip, ki se bodo borile za napredovanje v 1/16 finala pokalnega tekmovanja. Na delu bo tudi prvoligaš – RD Butan plin Izola – ki se bo pomerila s Črnomljem. 


RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Tekma med ekipo, ki nastopa v 2. DRL, kjer zaseda 4. mesto (po 7 tekmah ima na kontu 7 točk – 3 zmage, 1 remi, 3 porazi), in ekipo, ki je tik pod vrhom 1. B DRL (2. mesto), ponuja jasnega favorita. To so igralci iz Ivančne Gorice, ki so v preteklosti že dvakrat izkusili slast igranja na zaključnem turnirju četverice. Lani so se nanj uvrstili po četrtfinalnem skalpu, ki so ga prizadejali Ribnici, v sezoni 2013/2014 pa so se po zmagi nad Trimom v polfinalu uvrstili celo v finale. Današnja tekma se prične ob 19. uri.

Zmagovalec srečanja se bo čez 14 dni v 1/16 finala doma pomeril z RK Krško.

RK ČRNOMELJ – RD BUTAN PLIN IZOLA

Izolani se odpravljajo na gostovanje k nižjeligašu iz Črnomlja. Domačini po 10 tekmah zasedajo 6. mesto lestvice v 1. B DRL, Izola je pa s 3 osvojenimi točkami v 12 tekmah prikovana na zadnje mesto med slovensko elito. Tekma se prične ob 19. uri.

Zmagovalec srečanja se bo čez 14 dni v 1/16 finala doma pomeril s Slovenj Gradcem.

RK BREŽICE – ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK

Oba kluba v letošnji sezoni nastopata v 1. B DRL in obema kluboma ne kaže ravno najbolje. Brežice s 5 osvojenimi točkami zasedajo predzadnje mesto, Škofjlica pa s točko manj zadnje. V letošnji sezoni bo to njun prvi dvoboj (ligaški bo na sporedu v 13. krogu, 20. decembra, ko so domačini prav tako Brežičani). Tako kot je v zgoraj omenjenih dvobojih favorit izrazit, ga tukaj težko napovemo. Tekma se prične ob 19.30.

Zmagovalec srečanja se bo čez 14 dni v 1/16 finala v gosteh pomeril proti MRK Ljubljana. Škofljica je v letošnji sezoni že izgubila proti Ljubljani z 38:29, Brežice pa tekma proti Ljubljančanom čaka v 12. krogu, 14. decembra. To pomeni, da bi se Ljubljančani in Brežičani lahko pomerili dvakrat v roku 4 dni – obe tekmi v Ljubljani. 

PARI 1/16 FINALA POKALA SLOVENIJE

Predviden termin igranja: 18. december 2019

RK TRIMO TREBNJE – RK JERUZALEM ORMOŽ

RK DRAVA PTUJ – RD LL GROSIST SLOVAN

ŠD MOKERC KIG – RD RUDAR

RK CELJE PIV. LAŠKO – RD RIKO RIBNICA

zmagovalec para JADRAN/SVIŠ – RK KRŠKO

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK MARIBOR BRANIK

RK KRONOS – RD KOPER

RK RADEČE PAPIR NOVA – MRK KRKA

RK AJDOVŠČINA – RK ARCONT RADGONA

RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK GROSUPLJE

RD HERZ ŠMARTNO – RK DOL TKI HRASTNIK

MRK LJUBLJANA – zmagovalec para BREŽICE/ŠKOFLJICA

MRD DOBOVA – RD URBANSCAPE LOKA

RK SEVNICA – RK POMURJE

RK CERKLJE RADOVLJICA – RK GORENJE VELENJE

zmagovalec para ČRNOMELJ/IZOLA – RD SLOVENJ GRADEC 2011

Komentarji