Bregar: ” To so pač ljudje, ki jih v življenju več ne rabim”

Po domnevnem škandalu, ki bi naj nastal zaradi snemanja srbskega treninga s telefoni in iPadom skritimi v škatlah po dvorani, je svoje, po izpadu Srbkinj proti Slovenkam, dodal še slovenski selektor srbske reprezentance. Več o dogajanju pred tekmo Slovenija : Srbija si lahko preberete na povezavi


 

Uroš Bregar, selektor Srbije: “Glede na to kako sedaj rokometna zveza dovoljuje nekatere grde stvari, da snemajo naše treninge z iPadom in telefoni v škatli. To je sramota za EHF in Rokometno zvezo Slovenije, da se tega poslužuje, s trenerjem Adžićem na čelu. To mi je zelo težko po eni strani, ker sem ga imel za športnega kolega. Jaz še prepričujem svoje srbsko vodstvo, da nas ne bodo oni snemali na treningih. Potem pa najdejo… brez besed sem. Res katastrofa. Glede na to, da sem dolgo deloval [v slovenskem rokometu] in sva z Adžićem bila športna kolega. Glede Krima in reprezentance, ki jo je prevzel, sem mu povedal veliko stvari in sodeloval… da potem to naredijo… To so pač ljudje, ki jih v življenju več ne rabim.” 

Tjaša Stanko, slovenska reprezentantka: “Res je, da sem imela rojstni dan. Hvala vsem dekletom za presenečenje. To je vse.”

Dragan Adžić, selektor Slovenije: “S tem se Slovenija ni ukvarjala. Hvaležen sem Urošu za vse, kar je naredil za slovenski rokomet. To sem rekel že včeraj, to je resnica, drugih stvari pa ne mislim komentirati.”

EHF je zaradi dogajanja pred torkovo tekmo izdala Sloveniji opomin. 

Thomas Schöneich, tiskovni predstavnik EHF: “Po pregledu pritožbe in pojasnila slovenske zveze je vodstvo turnirja slovenski zvezi izdalo opomin, saj bi lahko dogajanje, ne glede na uradno pojasnilo Slovenije, vrglo senco dvoma na naš šport.

Na slovensko opravičilo se danes sklicuje tudi EHF. Kot je pojasnil Schöneich, so v postopku zabeležili javno opravičilo, ki ga je slovenska zveza javno objavila, dodatno pa se je po njegovih navedbah slovenska zveza opravičila tudi srbskim kolegom. Predstavnik EHF je še dodal, da je z javnim opravičilom in pojasnilom, ta zadeva zaključena. 

Komentarji