Danke do tesne zmage nad Madžarkami

Druga tekma današnjega prvega tekmovalnega dne v nadaljevalni skupini na EP za ženske je po tesnem obračunu pripadla Dankam. Madžarke so se celotno tekmo dobro upirale, tudi vodile, na koncu pa so Danke slavile z rezultatom 29-27.


Tekma se je začela izenačeno, obe reprezentanci sta igrali trdno obrambo. Večino prvega dela prvega polčasa so vodile Danke, večje prednosti od enega zadetka pa si niso uspele priigrati. Nato so se z nekaj lepimi potezami prebudile tudi Madžarke, odlično dnevno formo je kazala predvsem Katrin Klujber, ki je zadevala od daleč. V zaključku prvega polčasa so spet prevladovale Danke in si priigrale prednost 2 zadetkov(14-12).

Danke so dobro začele tudi drugi polčas in vodile prvih nekaj minut. Nato so imele svoje minute Madžarke, ki so se vrnile in povedle z 21-20. Tekla je že 50. minuta, ko so Madžarke povedle že za 2, Dank pa to ni zmedlo, igrale so svojo hitro igro. To se jim je obrestovalo, saj so v zadnjih 10. minutah Madžarke dosegle le en zadetek in Danke so slavile z rezultatom 29-27.

Pri Madžarkah je bila najbolj razpoložena Katrin Klujber z 8 zadetki, 6 jih je dodala Greta Marton. Ema Friis je za Dansko dosegla 7 zadetkov, po 4 pa Louise Burgaard in Trine Ostergaard. Danke imajo tako 4 točke in so se izenačile s Slovenkami in Norvežankami, Madžarke pa so ostale brez možnosti za medaljo.

FOTO: EHF

Komentarji