Ljubljančani brez težav odpravili Radgono

RK Radgona – MRK Ljubljana 29:45 (12:23)
Žunič 9, Cotič 6; Kovačevič 7, Leskovar, Lukman, Bračun in Novak 5


V okviru 1. kroga Pokala Slovenije sta se pomerila Radgona in Ljubljana. Visoko in zanesljivo zmago so vpisali Ljubljančani.

V Gornji Radgoni sta se srečali ekipi Radgone, ki se nahaja v 2. ligi in Ljubljane, ki se bori v 1. B ligi. Po začetnem tipanju terena so precej favorizirani gostje prvič povedli v 6. minuti (3:4).

V drugem delu prvega polčasa so Ljubljančani stopili na plin. S tem so se precej oddaljili domači ekipi (10:18). Radgončani še naprej niso uspeli držati tempa razpoložene ekipe iz prestolnice. Moštvi sta na odmor šli z izidom 12:23.

Vse je kazalo na to, da domači nimajo več pravih možnosti za presenečenje. Zgodba iz prvega dela tekme se je tako nadaljevala. Ljubljanski rokometaši so svojo prednost le še povečevali. V 37. minuti je tako semafor kazal visokih 14:26 v korist gostov. Nekako sta se ekipi izmenjavali v doseganju zadetkov 1:2. Torej domači so prišli do zadetka na vsak drugi gol Ljubljane.

Nekaj izjemnih obramb je prikazal Žiga Rebevšek, ki je bil na koncu tekme 46% uspešen (6/13). Vse to in dobra moštvena igra v napadu so povzročale preglavice trenerju Nedjeljku Potočnjaku ter njegovim varovancem.

Tik pred koncem srečanja so Ljubljančani prišli do najvišje prednosti na srečanju, ki je znašala kar 17 zadetkov (27:44). Dvoboj se je nato končal z izidom 29:45, ki vodi Ljubljano v 2. krog. Visok poraz ne bo preveč dobra popotnica za Radgono, ki jo v soboto čaka pomurski derbi.

Foto: Rokometni klub Arcont Radgona

Komentarji