Slovenke v drugem polčasu do rutinirane zmage nad Hrvaško

Pred člansko žensko rokometno reprezentanco je bila prva tekma drugega dela prvenstva. Nasproti jim je stala reprezentanca Hrvaške. Naše južne sosede so prvi del tekmovanja končale z eno zmago, enim remijem ter enim porazom. Po izenačenem prvem polčasu so rokometašice Slovenije v drugem polčasu pokazale pravi obraz in zasluženo slavile z 18:26.


Slovenke so odlično odprle tekmo in povedle z 0:4. S hitro minuto odmora je moral odreagirati hrvaški strateg Nenad Šoštarić. Njegovim varovankam je to pomagalo, saj so rezultat počasi, a vztrajno nižale. Naše južne sosede so v 14. minuti izkoristili medlo igro Slovenije in tako rezultat izenačile na 7:7. Do konca prvega polčasa smo spremljali izjemno izenačeno tekmo z veliko menjavanja v vodstvu. Več sreče ob zaključku prvih trideset minut so imeli ene izmed gostiteljice tega prvenstva. Slovenke so na odmor odšle z minimalno prednostjo (12:13).

Reprezentantke Slovenije so silovito odprle tudi drugi polčas. Predvsem z odlično obrambo, ki ji je poveljevala Amra Pandžić (skupaj 12 obramb) so si uspele znova priigrati prednost s katero so lahko mirneje pričakale zaključek srečanja. Hrvatice več kot 10 minut niso uspele doseči gola. Če smo natančni so v 17 minutah drugega polčasa dosegle zgolj zadetek. Slovenke so to seveda s pridom izkoristile in si priigrale prednost sedmih golov (13:20). Igralke Slovenije so v drugem polčasu odrezale najboljšo Hrvatico, Valentino Blažević, ki je v prvem polčasu dosegla pet golov. Selektor Dragan Adžić je v zaključku srečanja priložnost ponudil tudi igralkam, ki na tem prvenstvu niso dobile veliko minut. Tako je prvi gol za slovensko reprezentanco dosegla Erin Novak, ki je postavila tudi končni rezultat 18:26.

HRVAŠKA : SLOVENIJA  18:26 (12:13)
Gros 7, Ljepoja 5; Blažević 5, Debelić 3

FOTO: EHF Euro

 

Komentarji