Slovenske misli pred obračunom s Hrvaticami

Pred današnjim večnim derbijem so misli strnili selektor Dragan Adžić, Tjaša Stanko in Alja Varagić.


Dragan Adžić, selektor Slovenije: “Utrujenost je sestavni del vsakega tekmovanja. Pri dekletih po koncu torkove tekme nisem občutil prevelike evforije, kljub temu, da so osvojile prvi zadani cilj, ki pa je veliko olajšanje v vseh pogledih. V četrtek nam bodo nasproti stale še zahtevnejše tekmice, ki so nas premagale na vseh štirih pripravljalnih tekmah v zadnjem obdobju. Verjamem, da smo sedaj sposobni vsi v ekipi narediti še korak naprej. Hrvaška je reprezentanca, ki je najboljša pri zadrževanju žoge v svoji posesti med vsemi sodelujočimi. Gre za izredno kakovostno zasedbo, ki jo odlično vodil selektor Šoštarić. Pri nas bo za ugoden razplet potrebna kar največja mera osredotočenosti, najvišja do sedaj. Na tem smo v zadnjem obdobju veliko delali. Že proti Srbiji smo bili v določenih segmentih dobri, ti pa nam bodo v pomoč tudi na naslednjem preizkusu.” 

Tjaša Stanko, leva zunanja: “Še vedno imamo v igri rezerve, to se vidi. V ekipi vlada izjemna energija, takšne do sedaj še ni bilo. Ne glede na poraz proti Švedinjam smo ostali skupaj, kar nam daje dodatno moč!”

Alja Varagić, desno krilo: “Na Hrvaško smo se pripravljali in z njo igrali pripravljalne tekme. Materiala za analize imamo na pretek. Zavedamo se, da nas čaka zahteven preizkus. Upam, da nas znova pričakajo zapolnjene tribune, ki bi nam dale dodatne energije kot na tekmah v Celju. Na pripravljalnih tekmah, na katerih smo bili poraženi, smo preizkušali različne kombinacije, zato pričakujem, da se bo na tekmi evropskega prvenstva vse razpletlo veliko bolje!”

 

EVROPSKO PRVENSTVO 2022, DRUGI DEL, SKUPINA I

1. krog, četrtek, 10. novembra, ob 18.00 (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : HRVAŠKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

 

2. krog, ponedeljek, 14. novembra, ob 18.00 (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : NORVEŠKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

 

3. krog, ponedeljek, 16. novembra, ob 15.30 (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

 

Komentarji