Kočevje do zanesljive zmage nad Gorišnico

Včeraj je potekal 1. krog Pokala Slovenije, v katerem sta se pomerili tudi moštvi RK Kočevje in RD Moškanjci-Gorišnica. Rokometaši Gorišnice trenutno zasedajo 7. mesto v 1. B ligi, Kočevje pa je na drugem mestu v 2. Državni ligi. Pokalno srečanje so s prepričljivo zmago dobili Kočevci, ki so slavili s 36-27. 


Srečanje pred približno 150 gledalci v Športni dvorani Kočevje se je pričelo izenačeno, nato pa so pobudo počasi prevzeli domači. Z zadetkoma Mateja Nosana in Roberta Škotnika, v 4. in 5. minuti, so rokometaši Kočevja prvič pobegnili na +2 (4-2). Gostitelji so na to v preostanku polčasa počasi, a vztrajno gradili svojo prednost. V prvem polčasu je ta prednost narasla na največ 5 golov razlike, to je Kočevcem prvič uspelo v 18. minuti, ko je Škotnik zabil za 15-10. Isti rokometaš je postavil tudi izid prvega igralnega dela in sicer je v 29. minuti zadel za 21-17.

V uvodnih minutah drugega polčasa smo lahko spremljali podobno igro kot v prvem. Kočevje je vodilo s štirimi ali petimi goli, rokometaši Gorišnice pa lagodne prednosti domačih niso uspeli načeti. Po slabih 15. minut igre v drugem polčasu so gostitelji prestavili še v nekoliko višjo prestavo in tako v zadnjih deset minut tekme vstopili s sedmimi zadetki prednosti (30-23). Sama končnica večjih napetosti več ni ponudila, saj si je Kočevje zagotovilo zanesljivo zmago.

Najboljši strelec tekme je bil Robert Škotnik z 10 zadetki, v ekipi Gorišnice je bil razpoložen Nejc Šandor z 9 goli. 

Foto: RK Kočevje/Andraž Lavrič

Komentarji