Slovenija proti Hrvaški!

Danes se začne drugo dejanje. Na prvi tekmi drugega dela, se bosta pomerili naša reprezentanca in izbrana vrsta južnih sosedov. Obe ekipi sta si v nadaljnji del prenesli 2 točki. Stožice pričakujejo napeto tekmo in polne tribune. 


Slovenke so do današnjega spektakla prišle z zmago nad Dansko in Srbijo pod svojim okriljem, Hrvatice z zmago nad Madžarsko in Švico. Izbranke Dragana Adžića imajo z južnimi sosedami v zadnjem obdobju precej izkušenj. Dvakrat so se z njimi srečale lansko jesen v Poreču, dvakrat pa tik pred začetkom letošnjega tekmovanja v Laškem. Vse štiri tekme so Hrvatice, ki branijo evropski bron, sicer dobile, a je bil predvsem zadnji dvoboj izredno tesen (23:22).

Naše so v Celju pokazale odlično stopnjevano formo in veliko željo. Po odličnih predstavah proti favoriziranim Dankam in Srbkinjam jim resnično želimo, da bi ponovile predstavo na takšnem nivoju. Vzporedno z našimi predstavnicami stopajo tudi Hrvatice. Zabeležile so le en, pričakovan poraz proti vedno odličnim Norvežankam. 

Zanimiva tekma se pričakuje že samo iz statističnega vidika. Ker pa gre za sosedski derbi, bo današnja rokometna predstava dosegla še večje razsežnosti. 

Začetek tekme bo ob 18:00.

Prenos tekme: TV SLO 2, Arena Sport 1

 

Komentarji