Iz Podgorice v Skopje, iz Celja v Ljubljano

Konec začetka! Znane so vse reprezentance, ki se bodo pomerile v našem glavnem mestu. Iz skupine D je včeraj po porazu s Črno Goro izpadla Poljska. V skupini C pa se je poslovila Severna Makedonija, ki ni osvojila točk. S tem sta sestavljeni obe nadaljevalni skupini. Točke, osvojene proti ekipam, ki so se prav tako uvrstile naprej, so se prenesle. 


 

Nadaljevalna skupina I

 1. Norveška (4 točke)
 2. Švedska (2 točki)
 3. Danska (2 točki)
 4. Hrvaška (2 točki)
 5. Slovenija (2 točki)
 6. Madžarska (0 točk)

Več informacij o novonastali skupini v kateri je Slovenija, si lahko preberete tukaj.

 

Nadaljevalna skupina II

 1. Francija (4 točke)
 2. Črna Gora (4 točke)
 3. Nizozemska (2 točki)
 4. Španija (2 točki)
 5. Nemčija (0 točk)
 6. Romunija (0 točk)

Včeraj zvečer so bile odigrane še zadnje štiri tekme prvega dela.

Na stavnicah so bile Nemke favoritinje, vendar te vloge proti Špankam niso upravičile. Igralke s pirenejskega polotoka so si v drugi polovici drugega polčasa priigrale prednost 5 zadetkov. Nemke so rezultatsko vrzel sicer nekoliko zmanjšale, a za popoln preobrat je bilo to premalo. Španke so se veselile zmage z rezultatom 23:21.

Romunke so zapečatile usodo Makedonk. Z visoko zmago (23:31) so po pričakovanjih nadigrale domačinke. Rdečo-rumene so tako pred domačimi navijači, v dvorani Boris Trajkovski, zaključile nastope na tem Evropskem prvenstvu.

Odlično igro so prikazale Francozinje in Nizozemke. Slednje niso povedle niti enkrat, kar pa še ne pomeni, da je bila tekma hitro odločena. Prav nasprotno. Tekma je potekala gol za gol, menjevala sta se neodločen izid in rahlo vodstvo Francozinj. Spektakel se je zaključil 26:24 v korist Francozinj.

Črnogorke so premagale izbrano vrsto Poljske in se tako uvrstile v nadaljevanje z maksimalnim možnim izkupičkom štirih točk (točke, dobljene proti izpadlim ekipam, se izbrišejo). Izenačen prvi polčas ni napovedal popolnega preobrata v drugem delu, ko so Črnogorke prestavile v višjo prestavo.

 

FOTO: FB/EHF EURO

 

 

Komentarji