Brest še brez točke v Ligi prvakov

Včeraj so bili odigrani še zadnji dvoboji 3. kroga elitne EHF Lige prvakov. V Belorusiji smo spremljali dvoboj kopice slovenskih legionarjev na tekmi Meškov Bresta in madžarskega Pick Szegeda. Zmage so se veselili gostje, ki so zasedli vrh skupine A.


Rokometaši beloruskega Meškov Bresta na začetku letošnje sezone Lige prvakov niso v najboljši formi. Po treh odigranih krogih imajo Belorusi na računu tri poraze in zasedajo dno lestvice. Beloruski prvaki ostajajo na dnu skupine A kot edina ekipa brez točk na treh tekmah v skupini. Na drugi strani je Pick Szeged z zmago v Brestu zasedel vrh skupine z enakim številom točk kot Vardar (5).

Brest je v novi sezoni 2021/2022 prevzel španski strateg Daniel Gordo, ki pa še ni prinesel nove pomladi v belorusko mesto. Na vseh petih mednarodnih preizkušnjah je Španec zabeležil poraz. Sol na rane je bil včerajšnji poraz v domači dvorani proti Szegedu.

Szeged je nadzoroval potek včerajšnje tekme. Tako v prvem, kot tudi v drugem polčasu so Madžari narekovali tempo in rutinirano na koncu tekmo dobili. V vrstah domačega Meškov Bresta je Staš Skube dosegel štiri zadetke, v gostujočem Szegedu pa je šestkrat zadel Bombač, trikrat Šoštarič, enkrat Mačkovšek, Henigman pa se ni vpisal med strelce.

EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA A, 3. KROG

HC Meshkov Brest : Pick Szeged 25:28 (12:16)

 

FOTO: BKG Press/HC Meshkov Brest

Komentarji