Brez presenečenj v 3. krogu ženske lige za prvaka

V tretjem krogu ženske lige za prvaka presenečenj ni bilo. Rokometašice Krima Mercatorja so brez težav premagale ekipo ŽRK Z`dežele, rokometašice Zagorja pa so prav tako zanesljivo premagale Krko.


Na  tekmi med Krimom in Celjankami večje napetosti ni bilo. Prvih nekaj minut je bil rezultat še precej izenačen, kmalu pa so Ljubljančanke prevzele pobudo in višale svojo prednost. Pri domačih je z največ zadetki blestela Elonora Kodele, in sicer sedem, pri Krimovkah pa nova slovenska reprezentantka, Elizabeth Omoregie, ki jih je dosegla osem, prav tako se so lepo odrezale tudi nekatere mlajše igralke iz Ljubljane.

ŽRK Z`dežele : RK Krim Mercator 16:33 (11:15)

ŽRK Z`dežele: Ivanovič, Hrnčič, Trobas 1, Vrček 4(1), Regner 1, Oblak, Korošec, Pišek 2, Ramšak, Robič, Cvetko, Fideršek, Kodele 7(3), Florjančič, Hrovatič
Trener: Šafarič Robert

7-metrovke: 4/7

Izključitve: 6 min

RK Krim  Mercator: Benko 3, Zrimšek, Mavsar, Abina 3, Stefanišin, Beganovič 2, Stanko, Marinček, Omoregie 8, Zulič 2, Koren 3(1), Gregorc 1, Tsakalou 5, Amon 5, Peredery
Trener: Bregar Uroš

7-metrovke: 1/3

Izključitve: 2 min

Med Zagorjem in Krko smo pričakovali bolj napeto srečanje, a so Zagorjanke v drugem polčasu stopile na plin in na koncu zanesljivo slavile.

Rokometašice iz Novega Mesta so vodile do rezultata 7:8, potem pa so Zagorjanke naredile delni izid 7:2 ter polčas dobile za štiri zadetke (14:10). V drugem polčasu je bila najvišja prednost Zagorjank devet zadetkov, proti koncu pa so gostje le ublažile zaostanek in poraz. Najboljša strelka pri Zagorju je bila Nikita Privšek s šestimi zadetki, pri Krki pa Tjaša Lovšin s petimi zadetki.

RK Zagorje : ŽRK Krka 22:16 (14:10)

RK Zagorje: Zubak, Privšek 6(3), Baruca 2, Strmljan, Rebolj 3, Skrinjar, Perić, Hren 4(2), Vrbnjak 2, Ljepoja 3. Cilenšek 1, Prašnikar 1, Perić I.
Trener: Voglar Bojan

7-metrovke: 7/6

Izključitve: 10 min

ŽRK Krka:
Jantol, Papež, Petkovič 2, Fabjan, Kramar, Fink, Geč 1, Vojnovič, Radojčič 1, Lovšin 5, Mrmolja 1, Leški, Vrček 4, Čopi, Bregar 1, Hotko 1.
Trener: Krajačič Salvador

7-merovke: 1/0

Izključitve: 6 min

Tako lestvica ostaja nespremenjena. Krimovke so že dva tedna prvakinje, Zagorjanke pa so z zmago nad Krko bližje drugemu mestu, ki ga držijo sedaj.

Pripravil: Grega Likozar
FOTO: RK Krim Mercator / RK Zagorje / ŽRK Z’dežele

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja