Brez presenečenja v dvorani Tabor

V 6. krogu končnice za prvaka lige NLB smo spremljali dvoboj med ekipo Maribora in Velenja. Domačini iz Maribora, ki se borijo za četrto mesto v državnem prvenstvu so tekmo odprli odlično. V drugem delu pa so domačini povsem popustili in prepustili zmago Velenjčanom.


Na začetku tekme smo bili priča veliko napakam obeh ekip. Prvi gol je padel šele v četrti minuti, ko so z 1 : 0 povedli Mariborčani. V uvodnih minutah sta bili ekipi povsem izenačeni, v 11. minuti pa so domačini iz Štajerske prvič povedli z dvema goloma prednosti. Nalet domačinov je z minuto odmora skušal zaustaviti trener Velenjčanov Zoran Jovičić, a so njegovi varovanci še bolj popustili. V 15. minuti so gostje po sedmih minutah strelskega posta le uspeli zadeti. Slabo serijo gostov je prekinil Verdinek, ki je zadel za 8 : 5.

V zadnjih minutah prvega polčasa so domačini povsem popustili. Varovanci Marka Šibile so v zadnjih sedmih minutah uspeli azdeti le enkrat. Velenjčani so pritisnili na nasprotnika in si ob koncu prvega polčasa zagotovili prednost dveh golov (10 : 12).

Večino drugega polčasa so narekovali Velenjčani. V vratih gostov se je razbranil Emir Taletović, ki je ohranjal svoje soigralce v igri za zmago. Velenjčani so izboljšal svojo igro v obrambi, več je bilo prekrškov in gibanja. Ključno razliko za končno zmago Velenjčanov je prinesel vratar Emir Taletović, ki je zbral 11 obramb mariborski vratar Marin Đurica pa le 5. Tekma se je končala z rezultatom v korist gostov iz Velenja 22 : 28.

FOTO: RK Gorenje Velenje 

 

Komentarji