Slovenski Veszprem na F4 EHF lige prvakov!

Telekom Veszprem se je z dvema zmagama nad Flensburgom zanesljivo uvrstil na final 4 najboljših ekip Evrope. Madžarska ekipa, za katero igrajo tudi številni slovenski legionarji se je na turnir najboljših štirih ekip v Evropi uvrstila že petič v zadnjih šestih sezonah. Ekipa Flensburga je že četrtič zapored izpadla v četrtfinalu tekmovanja, že tretjo sezono zapored pa na velikem turnirju lige prvakov ne bomo videli ekipe iz nemške Bundeslige.


Zmaga na prvi tekmi v Flensburgu (22 : 28) pred enim tednom je Madžarom dala razlog za optimizem pred povratnim obračunom. Aktualni nemški prvak je na povratnem obračunu potreboval le šest minut, da je skoraj izenačil prednost Veszprema s prve tekme. Flensburg je v začetnih minutah šokiral domačine in povedel z 0 : 5. A slab začetek ni zmedel izkušene madžarske ekipe. Na krilih nabito polne Veszprem Arene so domačini našli pravi ritem in rezultat prvič izenačili na 9 : 9. Kmalu za tem so prišli do prvega vodstva na tekmi (13 : 12).

Madžarska ekipa je gostom dala malo upanja, ko so prvi polčas dobili z 17 : 13. V skupnem seštevku je prednost domačinov znašala deset golov in Nemci so ostali brez upanja na uvrstitev na finalni turnir EHF lige prvakov. Tekma se je končala z zmago domačinov (29 : 25).

Med Slovenci je bil najbolj uspešen Dragan Gajić, ki je zadel šestkrat, dvakrat je zadel Marugč, po enkrat pa sta bila uspešna Blagotinšek in Mačkovšek.

FOTO: Facebook

Komentarji