Brežičan najodmevnejša okrepitev Zasavčanov

Po zgodovinsko uspešni sezoni RD Riko Ribnice, s katero je osvojil naslov državnih podprvakov, bo naslednjo sezono za RK Dol TKI Hrastnik zaigral Luka Koprivc.


Luka je svojo rokometno pot začel v domačem RK Brežice, kasneje igral za sosednji RK Krško, preden pa se je pridružil lanskoletnim državnim podprvakom, pa je tri sezone igral za MRD Dobova. V Dobovi je Koprivc že odlično sodeloval s tedanjim trenerjem Dobovčanov Alešem Sirkom, ki pa od januarja letos vodi ekipo Dola. Pravi, da je bila ravno ta naveza ena ključnih razlogov pri odločitvi, da svojo rokometno pot naslednje leto nadaljuje v Zasavju.

Koprivc je v Ribnici odigral le eno sezono in ta je bila najuspešnejša za njihov klub do sedaj, vendar pa zanj nekoliko manj. Pred zaključkom sezone se še ni vedelo ali bo ob izteku pogodbe klub zapustil ali ne. Ob koncu pa so Brežičanu ponudili novo enoletno sodelovanje v želji, da se Luka profesionalno posveti rokometu, sam pa iste želje ni izrazil, zato se je odločil, da sodelovanje z RD Riko Ribnica zaključi.

Z Dolani je podpisal eno-letno pogodbo in z ekipo že trenira. Minulo sezono so igrali v 1. B ligi in zasedli drugo mesto ter si tako ponovno priborili mesto v najmočnejši slovenski rokometni ligi. Poleg Koprivca pa bosta v naslednji sezoni za ekipo Dola zaigrala tudi vratar Klemen Nunčič in Aljaž Zore, ki igra na mestu desnega krila. V Zasavsko zasedbo pa se vrača tudi Matic Grušovnik.

 

Pripravila: Larisa Vogrinc
FOTO: Facebook

Komentarji