Gorazd Škof in RK Celje Pivovarna Laško dosegla izvensodno poravnavo

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško in nekdanji član Celjanov – Gorazd Škof –  sta vendarle dosegla izvensodno poravnavo in tako zaključila skupni primer v primeru Škofovega predčasnega odhoda v Zagreb iz Celja leta 2008.


Naj spomnimo, da je Škof igral za Celjane med leti 2004 in 2008, nato pa, kot vsaka stran tolmači po svoje, brez obojestranskega dogovora prestopil v Zagreb. “Obe strani sta si različno tolmačili določila v pogodbi, zaradi česar je nastal sodni spor, ki se je vlekel že zelo dolgo, tako igralec, kot klub pa sta si prizadevali, da se ta konča v najkrajšem možnem času,” so o tem primeru zapisali v uradni izjavi na spletni strani kluba.  V kolikor tega dogovora ne bi dosegla, bi se lahko ta zadeva na sodišču reševala še precej časa. Tako pa sta dosegla dogovor, ki bo obema stranema prikrajšal precej živcev, Celjani pa so tako zaključili zadnjo “sodno zadevo” iz preteklosti. 

Gorazd Škof: “Vesel sem, da smo se končno dogovorili za končanje spora. Kar dolgo časa se je vleklo in ne meni, ne klubu gotovo ni bilo v interesu, da se tako nadaljuje. Zato smo se s sedanjim vodstvom RK Celje Pivovarna Laško dogovorili za poravnavo, za kar se jim zahvaljujem ter jim želim vso srečo v prihajajoči sezoni. Ko končam svojo igralsko kariero, si bom z veseljem ogledal kakšno tekmo v Zlatorogu.”

Jernej Smisl, predsednik RK Celje Pivovarna Laško: “Tudi mi smo veseli, da se je končala ta pravna zadeva in se Gorazdu zahvaljujemo za kooperativnost. Ukvarjanje z zadevami iz preteklosti je namreč zamudna stvar, ki nam po nepotrebnem jemlje energijo. To potrebujemo za vodenje aktualnih zadev, kot je npr. pravkar vpeljano komercialno članstvo, ki z ugodnostmi združuje vse navijače našega kluba. Takšnih projektov je veliko, zato sem vesel, da so vse odprte zadeve sedaj za nami in da se lahko sedaj osredotočimo zgolj na sedanjost in prihodnost kluba.”

Gorazd Škof je trenutno član nemškega kluba HC Erlangen, pred tem pa je poleg Celja nosil še drese klubov RK Brežice, RK Krško, RK Trimo Trebnje, RK Gorenje Velenje, RK Zagreb, RK Cimos Koper, Créteil (FRA), HBC Nantes (FRA) in Paris SG (FRA).

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji