Evropska rokometna zveza bo suspendirala BIH

V preteklih dneh je prišlo iz bosanskih medijev do presenetljive informacije, da naj bi Evropska rokometna zveza kmalu suspendirala Bosansko rokometno zvezo in s tem njene klube ter reprezentance izključila iz njenih tekmovanj.


Kot poroča bosanski portal svijet-rukometa.com, je Evropska rokometna zveza (natančneje predsednik) o njenem dejanju proti Bosanski rokometni zvezi s pismom obvestila Olimpijski komite in Ministrstvo za notranje zadeve BiH. V pismu poleg vsega ostalega EHF navaja, da ima razumevanje za rokomet v BIH, še posebej zaradi vseh zanesenjakov in uspehov rokometnih klubov na mednarodni sceni, obenem so pohvalili zadnji turnir v Tuzli, a da je “piko na i” njihove odločitve postavil odhod generalne sekretarke bosanske rokometne zveze – Lejle Hairlahović.  Sredi septembra bodo na naslednji seji EHF vodilni možje dokončno odločili o suspenzu Bosanske rokometne zveze. 

V primeru suspenza torej noben klub ne bo tekmoval na tekmovanjih pod okriljem EHFa (liga prvakov, pokal EHF ali pokal Challenge), niti ne bo reprezentance v kvalifikacijah za EURO 2020. O nastalem položaju bo obveščena tudi Mednarodna rokometna zveza.

Podpredsednik RZBIH – Amir Zahirović – je za portal Dnevni avaz povedal: “To je realen scenarij, v kolikor se vsa ta agonija nadaljuje. Torej nam sledi večletni suspenz s strani EHF-a, tako reprezentancam kot tudi klubom. Glede na to da se Bosanska rokometna zveza nahaja v taki situaciji, da trenutno nima ne matične številke, TRR-ja, je brez tega nemogoče organizirati kvalifikacije. Situacija je vse težja in težja.”

Resnično težka situacija za zvezo, saj je le-ta izgubila tudi poslovne prostore, saj je lastnik zgradbe prekinil najemno pogodbo, tako da so bili prisiljeni pisarne preseliti na obrobje Sarajeva.

 

Foto: svijet-rukometa

Komentarji