Britanci objavili “oglas” za nove reprezentante

Britanska rokometna zveza je danes objavila “oglas” z imenom “British Handball Calling”. Gre za kampanjo, kjer Britanci v svoje vrste vabijo vse moške in ženske, ki imajo talent za igranje rokometa. Britanci v svoje vrste vabijo igralce/igralke, ki so stari pod 20 ali pod 18 let.


Po neuspehu na domačih olimpijskih igrah v Londonu 2012 so se na britanski rokometni zvezi odločili za nabiranje mladih rokometnih talentov. Tisti, ki bodo želeli igrati za Britanijo, morajo imeti vsaj enega izmed staršev britanskih korenin. Igralni položaj ni pomemben, igralci pa lahko igrajo v kateremkoli klubu po svetu.

Objavo oglasa za igranje v britanski reprezentanci je komentiral predsednik zveze Paul Bray: “Imamo veliko mladih in talentiranih igralcev, ki prihajajo iz Britanije ali pa imajo britanske korenine. S tem oglasom pozivamo vse izkušene igralce in igralke, ki lahko igrajo za reprezentanco, da zaigrajo za reprezentanco in pomagajo našim mladim talentom na njihovi športni poti.”

Na spletni strani zveze so objavili link, preko katerega se lahko prijavijo vsi rokometni talenti z britanskimi koreninami: https://britishhandball.com/gb-teams/play-for-GB

FOTO: British Handball Association

Komentarji