Jani Klemenčič: “Veliko smo napredovali od prejšnjega leta”

Slovenska moška kadetska reprezentanca se je minuli vikend mudila na mednarodnem turnirju, ki so ga že sedmo leto zapored priredili v Bugojnem. Slovencem je turnir služil kot dobra priprava na svetovno prvenstvo, ki bo letos potekalo v Skopju. Že četrtič zapored je zlata medalja v Bugojnem pripadla Slovencem, ki so v finalu prepričljivo ugnali Poljake.


Skozi celoten turnir so mladi slovenski upi kazali dobre predstave. Da gre za kakovostno reprezentanco so pokazali vsi, najvidnejšo vlogo v ekipi pa je odigral Tadej Kljun, ki je bil izbran za MVP turnirja. V slovenskih vratih je svoje delo odlično opravljal Luka Logar. Član Velenja si je z dobrimi predstavami prislužil naziv najboljšega vratarja turnirja.

Selekor Jani Klemenčič je po finalni tekmi komentiral predstavo svojih varovancev: “Mislim, da imajo Poljaki odlično ekipo. Na tem turnirju so imeli premešano zasedbo tako kot mi. Odigrali smo tako kot smo si zaželeli. V prvem polčasu smo odigrali odlično, v drugem pa mirno stopnjevali tempo. Poljaki so na koncu malo popustili in mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali.”

Klemenčič je govoril tudi o ambicijah na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Skopju: “Zaenkrat še ne vemo prav veliko. Skupine še niso znane, prav tako ne vemo v katerem bobnu smo. Po mojih informacijah se bo na prvenstvu igral stari sistem tekmovanja z osmino finala. Naš primarni cilj je seveda uvrstitev v osmino finala, od tam naprej pa je mogoče vse. Na takšnih turnirjih kot je v Bugojnem preizkušamo nove kombinacije in igralce. Trdim lahko, da so se igralci odlično vključili in močno napredovali od prejšnjega leta. Razumejo razmišljanje strokovnega štaba in skupaj delujemo veliko bolje kot na evropskem prvenstvu v prejšnjem letu.”

Komentarji