Seha liga v sezoni 2019/20 prvič s kitajsko ekipo

Izvršni odbor SEHA – Gazprom Lige je odločil, da bo v prihajajoči sezoni 2019/2020 prišlo do sprememb. Na uradni spletni strani so sporočili, da bo naslednjo sezono v ligi igralo 12 ekip. Prvič v zgodovini pa bo v ligi igrala ekipa s Kitajske. Gre za ekipo športne univerze iz Pekinga, ki si je zagotovila mesto med dvanajstimi ekipami.


Predsednik SEHA – Gazprom Lige Mihajlo Mihajlovski je na novinarski konferenci sporočil, da bo v tekmovanju prišlo do velikih sprememb: “Deveta sezona SEHA lige bo prinesla veliko sprememb v tekmovanju. Ena od teh je vključitev kitajske ekipe Beijing Sport University, ki bo v ligi nastopala naslednjo sezono. Vstop kitajske ekipe v ligo bo oznanilo novo poglavje v SEHA ligi in regijskem rokometu. Naš cilj je peljati rokomet v pravo smer in dodati nekaj novega v ligo. S tem bomo razširili naša obzorja na vzhod Evrope in tudi čez evropske meje.

Mihajlovski je komentiral tudi širjenje lige iz 10 na 12 klubov: “V naslednji sezoni bomo imeli 12 ekip v ligi. Vedno smo stremili k močnejšim športnim in marketinškim aspektom lige in prepričani smo, da bo z prihodom Kitajcev v ligo prihodnost lige svetla. Z veseljem povem, da smo zelo ponosni z toplo dobrodošlico bomo sprejeli kolege iz Kitajske. Pred nami je veliko novih projektov in upamo, da bo deveta sezona lige ponovno uspešna in zanimiva.”

FOTO: Facebook

Komentarji