Najboljši igralec 4. kroga končnice za prvaka

V četrtem krogu končnice za prvaka lige NLB smo lahko videli dva derbija. Po reprezentančnem premoru se je vročica lige NLB pričela v četrtek, na primorskem v Bonifiki. Koper je gostil Maribor, Celje je gostilo Loko, na zadnji tekmi tedna pa smo lahko spremljali derbi kroga med Ribnico in Celjem.

V četrtek na tekmi med Koprom in Mariborom smo lahko videli izjemno predstavo domačih. V ekipi domačinov se je izkazal Martin Kocjančič, ki je v igro vstopil v drugem polčasu in zbral kar 13 obramb. Primorci so z borbeno predstavo in kolektivno igro tekmo uspešno pripeljali do konca in zasluženo slavili z 31 : 24.

Na drugi tekmi 4. kroga končnice za prvaka smo spremljali dvoboj med Celjem in Loko. Absolutni favoriti so bili Celjani a tega na igrišču niso pokazali. Loka je na začetku drugega polčasa prišla tudi v vodstvo z dvema goloma, a so se Celjani v ključnih trenutkih uspeli zbrati in vknjižili dve novi točki. Pri Celjanih je v vratih blestel Klemen Ferlin, ki je zbral 14 obramb in preko celotnega igrišča tudi zadel.

V soboto smo videli zadnjo tekmo 4. kroga v končnici za prvaka. Na derbiju kroga sta se udarila Ribnica in Velenje, ki sta neposredna konkurenta za drugo mesto na lestvici. Domača Ribnica ni prikazala dobre igre, gostje iz Velenja pa so potrdili odlično formo in na krilih Emirja Taletovića prišli do pomembne zmage in se za tri točke odlepili od najbližjega zasledovalca.

Komentarji