Brumen v zadnji minuti rešil Izolo

Rokometaši Izole so v zadnji minuti z igralcev manj uspeli zadeti in zmagati v Trbovlju z rezultatom 25:26.


Rokometaši Izole, ki so pred tekmo veljali za favorite so v 10. minuti povedli z 2:4, vednar so domači igralci Rudarja odgovorili z 3:0 in povedli z 5:4. Kljub vsemu so gostje postavili stvari na svoje mesto in počasi prešli v vodstvo in svojo prednost poviševati. Do polčasa so uspeli prednost povišati na +3 (10:13).

V začetku drugega polčasa so domači rokometaši v 37. minuti uspeli znižati na 14:15. Prednost gola ali dva so Primorci uspeli držati do 46. minute, ko so domači rokometaši izenačili na 18. Gostje so ponovno povedli (v 51. minuti za +2 – 20:22), vendar so do konca tekme v predzadnji minuti domači ponovno uspeli izenačiti na 25:25. V zadnji minuti je Brumen, kljub igralcu manj uspel zadeti in rokometaši Izole so se veselili pomembne zmage.

Naj še omenimo, da je v drugem polčasu eden od gledalcev pritekel domači navijač, zaradi česa je bila tekma za nekaj trenutkov prekinjena.

Pri gostih sta ponovno bila najboljša strelca Božič s 7. zadetki in Brumen s 6. zadetki. Pri domačih je Hočevar zadel 7-krat, Kozole pa 5-krat.

Izola je še vedno takoj za vodilno trojico na 5. mestu z enajstimi točkami, medtem ko je Rudar z dvema zmagama in neodločenim izidom zdrsnil na 11. mesto.

RD Rudar – RD Butan plin Izola 25:26 (10:13)
Dvorana Polaj, Trbovlje, gledalcev: 110, sodnika: Dejan Čretnik in Miloš Turnšek

RD Rudar: Polanec 2, Sitar 2, Sendelbach 2, Kozinc, Kavčič, Kocijančič 2, Radulovič 5 obr., Hočevar 7, Bučar 1, Krajnc 4 obr., Dekovič, Žagar, Novak Urh 4, Žibert, Setnikar, Kozole
Trener: Jaka Keše

RD Butan plin Izola: Alessio 1 obr., Jurič 4, Smej, Poles, Božič 7, Beganovič 1, Zorič Stepančič 1, Brumen 6, Redžič 1, Peharc, Poberaj 5, Nikolič 1, Čolič, Husić 5 obr.
Trener: Fredi Radojkovič

7metrovke: RD Rudar 5/6, RD Butan plin Izola 4/5

Izključitve: RD Rudar 8 minut, RD Butan plin Izola 8 minut

Rokometaši Rudarja v naslednjem krogu gostujejo pri zadnjeuvrščenem Pomurju, Izolo pa čaka primorski derbi proti Ajdovščini.

Komentarji