Rok Marić: ”V prvem polčasu smo bili v napadu brez idej.”

V Dobovi pa sta se pomerila domača ekipa Dobove in gostje iz Kopra. Pričakovanja pred tekmo niso bila presenetljiva, vsi upi so bili položeni na koprsko stran. Vendar pa so Dobovčani popolnoma presenetili in vodili igro vse do 50.minute. Nato se je tehtnica prevesila na koprsko stran, ki pa so na koncu tudi slavili (več tukaj).


Tekmo so odlično začeli domači rokometaši. V polni domači dvorani so uspešno nadigravali goste iz Kopra. Tudi, ko so se Koprčani uspeli približati na izenačenje, so Dobovčani ponovno stisnili in držali svojo prednost vse do 50.minute tekme. Nato pa je koncentracija nekoliko padla, vrata je zaklenil tudi gostujoči vratar Mirza Haseljić. Tekma se je prevesila na stran Koprčanov, ki so tudi slavili.

Po tekmi je bil nekoliko razočaran Žan Krnc: “Tekmo smo začeli dobro in si do polčasa priigrali razliko 4 zadetkov. Tokrat smo boljše začeli tudi drugi polčas in nadaljevali z igro iz prvega dela. V 45. minuti smo popustili in začelo se je naše desetminutno črno obdobje. Koprčani so spremenili obrambo in v vrata poslali novega vratarja, ki je obranil veliko ključnih strelov. Borili smo se, vendar se nam ni izšlo.”

Na drugi strani pa je bil pozitiven Rok Marić: “V prvem polčasu smo bili v napadu brez idej, kljub temu da smo vedeli, da igrajo trdno in agresivno obrambo, nas je slednja vseeno malce presenetila. Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo spremenili tok igre in jo obrnili v svojo korist. Menim, da smo s svojo dobro pripravljenostjo utrudili Dobovčane in zasluženo zmagali.”

MRD Dobova : RD Koper 23 : 25 (13 : 9)

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 1, Rožman, Leben, Kučič 2, Polutnik, Humek, Bura 1, Jazbec 1, Zavodnik 3, Krnc 2, Šušnjara 2, Kunst 2, Sintič 8, Hotko, Novak 

Trener: Aleksnader Markl

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(1)

RD Koper: Haseljić, Smolnik 1, Grzentič 6, Krečič, Matijašević 2, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Marić 4, Planinc 4(3), Stopar, Bratkovič 4

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 3(3)

Koprčani se uspešno premikajo po lestvici navzgor, tenutno zasedajo že šesto mesto in za petouvrščeno Loko zaostajajo zgolj za točko. Ekipi se bosta tudi pomerili v naslednjem krogu. Dobova pa je trenutno še varna pred izpadom, saj zaseda deseto mesto. V naslednjem krogu jih čaka izredno težko gostovanje, saj odhajajo v vroči Zlatorog.

Pripravila: M.Fišter

FOTO:  Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji