Tadej Sok: “Bilj je že čas, da po nekaj letih premagamo Jeruzalem Ormož na njihovem terenu.”

V Ljutomeru smo si ogledali štajerski derbi. Ormoški vinarji so gostili mariborski Branik. Ormožanom zadnjih nekaj krogov ne kaže ravno najboljše, vknjižili so že pet zaporednih porazov. Mariborčani pa so v prejšnjem krogu popolnoma nadigrali rokometaše SVIŠa. Tudi v Ljutomerju večjih presenečenj nismo videli. Zasluženo so slavili Mariborčani (več o tekmi tukaj).


Sicer smo v prvem polčasu spremljali izenačeno igro, v drugem pa so se Mariborčani popolnoma prebudili. Ponovno se je odlično izkazal tudi gostujoči vratar Marin Đurica, saj je zbral kar 18 obramb.

Po tekmi je bil nad zmago navdušen Tadej Sok: “Bil je že čas, da po nekaj letih spet premagamo Jeruzalem Ormož na njihovem terenu. Seveda smo zelo zadovoljni, da nam je to uspelo, saj je bila tekma zelo težka. Kljub vsemu menim, da smo na parketu pokazali, da smo boljši in da imamo boljšo ekipo. Navijači Ormoža vedno pripravijo dobro vzdušje in prav zaradi tega so gostitelji na začetku povedli. Toda mi smo ostali osredotočeni in jih z dobro igro v obrambi ujeli. V drugem polčasu smo nadaljevali z odlično obrambo, posledično je še svoje dodal vratar Marin Đurica. Iz minute v minuto je naša prednost naraščala in na koncu smo se lahko zasluženo veselili pomembne zmage.”

Ormožanom ne kaže ravno najboljše. Po šestih zaporednih porazih se trenutno nahajajo na devetem mestu lestvice, točkovno pa so izenačeni z desetouvrščeno Dobovo. Izjave domače ekipe žal nismo dobili.

RK Jeruzalem Ormož : RK Maribor Branik 21 : 24 (9 : 8)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek, Bogadi 5, Šoštarič 1, Čudič, Žuran 9(1), Horvat, Šulek, Kocbek, Balent, Niedorfer, Kosi 1, Ozmec 3, Zemljič, Mesarić 2, Vujović, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(3)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 1, Planinšek, Celminš 2, Marušič 2, Sok 5, Šol 1, Simonič, Jerenec, Velkavrh 4, Budja, Jerebie 3, Golik 1(1), Buneta 5, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 8minut

V naslednjem krogu Ormožani odhajajo na gostovanje v Ribnico, Mariborčani pa bodo gostili novomeško Krko.

Pripravila: M.Fišter

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji