Siniša Markota:“Tekmo smo začeli povsem skoncentrirani, saj smo vedeli, da je SVIŠ mlada in neugodna ekipa.”

Ribničani so se tokrat odpravili na gostovanje v Ivančno Gorico. Favorit dvoboja je bil že znan, zato večjih pričakovanj nismo imeli. Zasluženo so slavili gostje, ki še naprej, neporaženi, kraljujejo na vrhu lestvice. Več o tekmi pa tukaj.


Gostje so svojo prednost vsaj petih zadetkov uspeli držati skozi celotno tekmo. Domači so se nekako še upirali, ampak jim Ribničani niso pustili do lahkoh zadetkov.

Po tekmi je bil nekoliko suhoparen Blaž Fink: “Za zmago oziroma za presenečenje proti Ribnici bi morali odigrati popolno tekmo, tako v obrambi kot tudi v napadu. Žal nimamo takšne kvalitete kot naš nasprotnik, ampak borili smo se, rezultat pa je pokazal, da nam še nekaj manjka.”

Za nameček zgovornejši pa je bil ribniški strateg Siniša Markota: Tekmo smo začeli povsem skoncentrirani, saj smo vedeli, da je SVIŠ mlada ter neugodna ekipa in v kolikor začuti priložnost, jo lahko hitro zagrabi in poskuša izkoristiti. Srečanje smo začeli s trdo obrambo in takoj povedli s šestimi, sedmimi zadetki. Takšna prednost je bila nato tudi tekom celotnega srečanja. Na koncu smo tekmo rutinirano pripeljali do konca. Motilo me je, da ko smo vodili s takšno razliko, so se igralci preveč sprostili in to moramo popraviti. A na koncu sem zadovoljen z napadom, z vratarji in seveda z zmago.”

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Riko Ribnica 27 : 35 (13 : 19)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Kne, Zafran 3(1), Fink 1, Grojzdek 6, Hrovat 3, Stopar 5, Škorc, Košir Matej 2, Struna, Krabonja 1, Željko 2, Vencelj, Bučar, Košir Matic 3(3), Košir D., Vidmar 1(1)

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 5(7)

RD Riko Ribnica: Bojić 1, Strmljan 7, Horvat 2, Vujačić 4, Žagar 4, Knavs 3(1), Pahulje, Lešek, Nosan B. 3, Klarič, Kovačič 5, Pucelj 3, Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 3, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(1)

Rokometaši SVIŠa imajo naslednji vikend prost, saj je bila tekma proti ekipi Velenja prestavljena. Ribničani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Jeruzalem Ormoža.

Pripravila: M. Fišter

FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

 

Komentarji