Matic Pipp: ”Pred tekmo s Trimom smo vedeli, da nas čaka težka naloga.”

V soboto smo lahko spremljali tudi derbi kroga, ko sta se v Škofjeloški dvorani Poden pomerila domača ekipa RD Urbanscape Loke in gostje RK Trimo Trebnje. V letošnji sezoni Škofjeločani zmage v domači dvorani še niso zabeležili, forma Trebanjcev pa se vsekakor dviga. Vendar pa je na koncu le uspelo domačim, ki so zasluženo slavili.


V prvem polčasu smo videli zelo izenačeno igro gol za gol, v drugem pa je bila zgodba popolnoma drugačna. Nadzor nad samo igro so prevzeli domači rokometaši. Ob menjavi vratarja v domačih vrstah pa je bila tekma praktično že dobljena. V Podnu so zasluženo slavili domači.

Po tekmi je bil nekoliko kritičen tudi Matic Pipp: “Pred tekmo s Trimom smo vedeli, da nas čaka težka naloga, če smo želeli osvojiti prvi točki v domači dvorani. Kljub temu, da naš napad z veliko tehničnimi napakami ni blestel, smo si z borbenostjo, predvsem v obrambi in super vratarji, prigarali povsem zasluženo zmago.”.

Razočaranja pa niso mogli skriti trebanjski rokometaši. “Prvi polčas smo začeli dobro, držali smo se vseh dogovor, kar se je odražalo tudi na terenu. Ob koncu drugega dela srečanja so nam pošle moči, naša realizacija strelov se je poslabšala, kar so domači rokometaši znali izkoristiti in zasluženo zmagali,” je zaključil Tobias Cvetko.

RD Urbanscape Loka : RK Trimo Trebnje 24 : 21 (14 : 13)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 5, Šibanc 3, Gartner, Dolenc, Jamnik 4(1), Juričan, Bradeško 2, Mali, Pipp 3, Jesenko 1, Bogdanič-Jenko 2, Plestenjak 2, Klemenčič 1, Dobaj, Marinović 1

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 2, Jerlah, Seferović 5, Dobovičnik 1, Kotar Matic 4(2), Kotar Marko, Udovič 2, Sašek, Redek, Brana, Bojanić, Grbič, Horžen, Grandovec 3, Cirar 4(1), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(5)

Škofjeločani konec tedna odhajajo na gostovanje v Koper, Trebanjci pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Dola.

Pripravila: M.Fišter

FOTO: RK Timo Trebnje

Komentarji