Filip Banfro:“Ob začetku drugega dela smo stopili na plin in svojo prednost še povečali.”

Po nepričakovanem remiju proti ekipi trebansjkega Trima so Velenjčani tokrat odšli na gostovanje v Dol pri Hrastniku. Vsekakor je bil favorit obračuna že znan, ampak so tudi Dolani že v prejšnjem krogu pokazali, da se lahko uspešno upirajo tudi najboljšim. Lahko mogoče tudi oni ogrozijo velenjske ose?


Sicer so tekmo odlično odprli Velenjčani, ampak se Dolani niso zlahka predali. V prvem polčasu smo videli zelo izenačeno igro, v drugem pa so se prebudile velenjske ose. Ose so uspešno polnile mrežo domače ekipe, nerazpoloženi pa so bili tudi vratarji. Velenjčani so napad gostiteljev uspeli preprečiti s čvrsto obrambo, kar pa za domače rokometaše žal ne moremo reči. Velenjčani so zasluženo slavili (več pa tukaj).

Po tekmi je misli strnil Filip Banfro: “Tekmo smo odprli tako kot smo si želeli, že na začetku smo ustvarili razliko štirih zadetkov. Nato smo nekoliko popustili, a smo se hitro zbrali in uspeli do polčasa ohraniti priigrano prednost.  Ob začetku drugega dela smo stopili na plin in svojo prednost še povečali. V Dol smo se odpravili z enim ciljem, osvojiti novi dve točki, kar nam je na koncu tudi uspelo.”

Izjave domače ekipe žal nismo dobili.

RK Dol TKI Hrastnik : RK Gorenje Velenje 24 : 33 (12 : 16)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 4, Klepej 6(2), Ajdari 3, Grušovnik 1, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 1, Ramič 2, Ribič 2, Simončič 1, Nunčič, Cigler 1, Koprivc 2

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(3)

RK Gorenje Velenje: Mazej 2, Haseljić 2, Tajnik 4(1), Matanović 2, Logar, Levc, Stojnič 3, Vujović, Miklavčič 3, Banfro 2, Verdinek 12(4), Taletovič, Šiško, Kavčič M., Kavčič A.2, Kete 1

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 5(6)

V naslednjem krogu Dolane čaka gostovanje pri trebanjskem Trimu, Velenjčani pa imajo v državnem prvenstvu nekoliko daljši odmor, saj je tekma proti SVIŠu prestavljena. Bodo pa Velenjčani v nedeljo, 25.11., v domači Rdeči dvorani odigrali tekmo pokala EHF proti BM Fraikin Granollers.

Pripravila: M.Fišter

FOTO:  RK Gorenje Velenje

Komentarji