Jernej Papež: ”Tekmo smo odprli slabo, kar se nam ponavlja že kar nekaj zadnjih tekem.”

V sredo, 14.11., sta se v novomeški dvorani Marof ponovno srečala Superpokala nasprotnika. Tokrat smo videli popolnoma drugačno zgodbo, kot pa pred začetkom sezone, ko so Celjani nepričakovano v Marofu izgubili prvo sezonsko lovoriko. Tokrat so skozi celotni obračun bili v prednosti gostje, ki so tudi zasluženo slavili (več pa tukaj).


Sicer so imeli gostje že od samega začetka veliko prednost, uspeli so si priigrati prednost petih zadetkov, ki so jo uspešno držali vse do konca polčasa. Nato pa so v drugem nekoliko popustili, kar pa so domači rokometaši dobro izkoristili, ampak se jim ni uspelo približati na manj kot dva zadetka zaostanka.

Po tekmi je bil nekoliko samokritičen tudi Celjan David Razgor: “V prvem polčasu smo potrebovali nekaj minut, da nam je igra stekla. Dobro smo igrali v obrambi in naredili razliko petih zadetkov. V drugem polčasu smo malce padli, tega si ne bi smeli dovoliti, vseeno pa smo v minutah, ko so se nam domači približali, dobro odgovorili in tekmo varno pripeljali do zmage.”

Vendar pa Novomeščani že nekaj časa ne kažejo tiste prave igre, ki smo je bili vajeni na začetku sezone. Samo spomnimo se tega vročega obračuna na Superpokalni tekmi. Nato pa je koncentracija nekoliko padla. Že v prejšnjem krogu proti Kopru so pokazali sicer odlično igro, ampak v zadnjih minutah jim nekoliko zmanjka moči in koncentracije. Z napisanim pa bi se strinjal tudi Jernej Papež: “Tekmo smo spet odprli slabo in to se nam ponavlja že nekaj zadnjih tekem. Ne začnemo dovolj odločno, tako da ne vem, kaj je v naših glavah. Po petnajstih minutah začnemo igrati in mislim, da smo se potem Celju dobro upirali. Bi pa jim čestital za današnjo zmago.”

MRK Krka : RK Celje Pivovarna Laško 28 : 30 (13 : 18)

MRK Krka: Rašo L. 3, Bevec, Didovič 5, Okleščen 1, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 4(1), Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 3, Kukman, Matko, Imperl, Florjančič 7(4)

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 5(6)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 2, Jurečič 4, Malus, Kljun, Košec, Razgor 2, Ovniček 3, Šarac, Nenadić 2, Pajntar, Accambray 6(4), Ferlin, Kodrin 5, Horžen 4, Anic 1, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(4)

Celjani tako še naprej vestno zasledujejo prvouvrščeno Ribnico, Novomeščani pa so se počasi začeli pomikati po lestvici navzdol. V naslednjem krogu jih čaka gostovanje pri mariborskem Braniku, Celjani pa bodo že v sredo, 21.11., v Zlatorogu gostili rokometaše Dobove.

Pripravila: M.Fišter

FOTO: MRK Krka

Komentarji