Bugojno že četrtič obarvano slovensko!

Slovenska moška kadetska reprezentanca je včeraj končala z nastopi na turnirju v Bugojnem. Četa selektorja Janija Klemenčiča se je na turnir odpravila v okrnjeni zasedbi, saj so manjkali nekateri nosilci igre. A klju temu, so mladi Slovenci prikazali izjemne predstave in v finalu zanesljivo premagali Poljake.

Igra Slovencev v Bugojnem je bila iz tekme v tekmo boljša. Vrhunec slovenske igre pa je bilo finale proti Poljski. Slovenci so proti izbrani vrsti Poljske že igrali na zadnji tekmi rednega dela turnirja in vknjižili prepričljivo zmago z 35 : 28.

V finalu turnirja so Slovenci že na začetku prikazali izjemno borbo v obrambi. Zelo učinkoviti so bili v napadu, saj so že v prvem polčasu dosegli 21 golov. V drugem delu četa Janija Klemenčiča ni popuščala in še povečevala razliko. Zaslužene zmage so se na koncu veselili Slovenci, ki so bili boljši skozi celotno srečanje.

Za MVP turnirja je bil izbran Tadej Kljun, ki je pred kratkim podpisal prvo pogodbo v Celju. Kljun je na turnirju v Bugojnem prikazal odlične predstave in si zagotovil naziv najkoristnejšega igralca turnirja.

V slovenski reprezentanci je blestel tudi vratar Luka Logar, ki je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Slovenska kadetska reprezentanca je močan turnir v Bugojnem izkoristila za priprave na letošnje svetovno prvenstvo, ki bo potekalo od 6. do 18. avgusta v Skopju.

Nedelja, 21. aprila, ob 16.00:
Slovenija – Poljska 35 : 23 (21 : 11)

SEZNAM REPREZENTANCE, KI JE IGRALA V BUGOJNEM:

Vratarja: Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka), Luka Logar (RK Gorenje Velenje);

Leva krila: Filip Rakita (RK Celje Pivovarna Laško), Tilen Grobelnik (RK Gorenje Velenje), Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan);

Leva zunanja: Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje), Peter Šiško (RK Gorenje Velenje);

Srednji zunanji: Enej Jovičič (RD LL Grosist Slovan);

Desna zunanja: Urh Jakob Poberaj (RD Butan Plin Izola), Tadej Kljun (RK Celje Pivovarna Laško);

Desna krila: Jan Hočevar (RD Rudar Trbovlje), Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Teo Jezernik (RK Celje Piovarna Laško);

Krožni napadalci: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje), Urban Starc (RK Gorenje Velenje), Anže Blagotinšek (RK Celje Pivovarna Laško)

FOTO: Facebook

 

Komentarji