Đurica: “Tekmo za Evropo izgubili, a ni še konec”

S tekmo v Kopru se je pričel 4. krog lige za prvaka. Pričakovali smo hud boj, saj sta se ekipi pomerili za 4. mesto, ki vodi v evropsko tekmovanje v naslednji sezoni (EHF pokal). Kljub zmagi Kopra v domači Bonifiki proti RK Maribor Branik, pa še zdaleč bitka za 4. mesto ni odločena.
 
To je po tekmi ugotovil tudi vratar Mariborčanov, Marin Đurica, ki v letošnji sezoni zares blesti med vratnicami štajerskega gola: “Seveda je bila že danes to tekma za boj za Evropo, mislili smo, da bomo zmagali in si priigrali lepo prednost, kar pa se žal ni zgodilo, ampak do konca ostaja vse še odprto.”
 
Za visoko zmago Koprčanov je bil zelo zaslužen vratar domačih, ki je branil v 2. polčasu, Martin Kocjančič, ki je zbral v 30 minutah kar 13 obramb. Po tekmi je dejal, da so upravičeno prišli do zmage: “Danes smo pokazali dobro igro. Na začetku smo sicer nekoliko slabše začeli, ampak smo potem uspeli strniti vrste in stisniti v obrambi. Strelsko so bili razpoloženi prav vsi igralci na vseh položajih. Mislim, da smo skozi celotno tekmo bili boljši nasprotniki in zasluženo zmagali.”
 
 
 
FOTO: RK Maribor Branik
 
Komentarji