Celjane jutri čaka derbi v Ligi prvakov

Rokometna zasedba iz Celja v tej sezoni še ni okusila slasti zmage v ligi prvakov. Po danskem Aalborgu, španski Barceloni, nemškem Kielu in madžarskem Veszpremu jih v skupinskem delu čaka prvi enakovreden tekmec iz Zagreba, njun 23. medsebojni obračun na najvišji evropski sceni se bo v sredo v hrvaški prestolnici pričel ob 20.45.


V taboru Celja Pivovarne Laško upajo, da se bo ponovil scenarij iz minule sezone, ko so novembra lani v zagrebški Areni slavili z 31:27. V primeru zmage bi naredili pomemben korak proti kvalifikacijam za četrtfinale lige prvakov. V izjemno zahtevni skupini B so Barcelona, Veszprem, Aalborg in Kiel dokazali, da so korak ali dva pred celjsko ekipo, veliko več možnosti za osvojitev točk imajo proti francoskemu Nantesu, predvsem pa proti Zagrebu in ukrajinskemu Zaporožju.

V Zagrebu, kjer igrata Slovenca Aleks Vlah in Darko Stojnić, je bilo jeseni znova vroče. Po nizu porazov so zamenjali trenerja Igorja Vorija, nastalo strokovno vrzel pa je zapolnil njegov nekdanji reprezentančni soigralec pri “kavbojih” Vlado Šola.

A Celjane ne zanimajo težave Zagrebčanov, dovolj imajo svojih, zadnji “preplah” v njihovih vrstah pa je povzročila informacija po sobotni tekmi v Zlatorogu proti Ribničanom v domačem prvenstvu, da je bil eden od gostujočih igralcev pozitiven na novi koronavirus.

V celjskem taboru bodo tako kot pred vsako tekmo v ligi prvakov opravili testiranje, priprave za dvoboj v Zagrebu pa so že v polnem teku. “Že od nekdaj so dvoboji Celja in Zagreba na visoki emocionalni ravni. Gre za prave derbije, v zadnjih letih pa te tekme praviloma odločajo o napredovanju v izločilne boje,” je pred sredino tekmo v Zagrebu uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

FOTO: GREGOR KATIĆ / RK CPL

Komentarji