V drugem krogu 2. DRL so bile odigrane zgolj tri tekme

Kljub manjšemu številu odigranih tekem je bilo zanimivo na parketu.


RK RADOVLJICA – RD ŠKERJANC JADRAN HRPLJE – KOZINA

Prvo tekmo drugega kroga sta v soboto odprli ekipi Radovljice ter Kozine. Že od samega začetka smo spremljali izenačen obračun. Gostom je v 6. minuti uspelo pobegniti za 2 gola, vendar so domačini zaostanek uspeli izenačiti na 9:9 že v 20. minuti prvega polčasa. Radovljici je v 29. minuti drugič na tekmi uspelo povesti (14:13). Domačini so do tega trenutka vodili zgolj na začetku tekme, ko je bilo na semaforju 1:0. Prvi polčas se je, po izenačeni igri, končal z rezultatom 15:15.

V drugem polčasu smo gledali podobno sliko kot v prvem, saj so na začetku povedli domačini, nato pa so vajeti prevzeli gostje in vse do 56. minute držali ugoden rezultat. Domačini so v 58. minuti ponovno povedli za gol in uspeli vodstvo zadržati do konca razburljive tekme. Z zmago (28:27) je Radovljica tako še neporažena v tej sezoni in ima po dveh krogih popoln izkupiček. Najboljši igralec tekme oziroma domače ekipe je bil z 10 zadetki Jan Debelak, medtem ko je bil pri gostih z 11 goli najbolj razpoložen Benjamin Bekrič (9/8 7m).

RK POMURJE – RK KOČEVJE

Tekma med Pomurjem in Kočevjem je bila zaradi rizičnega stika gostujočih igralcev prestavljena. Novi termin bo objavljen naknadno.

RK ARCONT RADGONA – RK KRONOS

Za rokometaše Radgone je bila sobotna tekma prva tekma v tej sezoni. V goste so prišli igralci z Logatca, ki so bili v prvem krogu uspešni in tekmo zasluženo zmagali. Kronos je bolje odprl tekmo in povedel z 0:2. Domačini se uvodnega naleta niso ustrašili in hitro izenačili, nato pa že v 12. minuti povedli s 6:5. Do konca polčasa so domači rokometaši prednost še povečali in odšli na odmor s tremi goli naskoka.

Kronos je v drugi polčas vstopil veliko slabše kot v prvega, kar so domačini z veseljem izkoristili in v 40. minuti vodili že s kar 5 goli prednosti (19:14). Do konca tekme se gostom ni uspelo približati in tako sta dve točki, več kot zasluženo, ostali doma. Radgona se je veselila zmage s 6 goli prednosti (30:24). Za Radgono je največ golov zadel Matevž Žunič, ki je gostom iz Logatca mrežo zatresel 8-krat. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Andraž Jereb s 6 zadetki.

RK VELIKA NEDELJA – RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA

Tekma med Veliko Nedeljo in Moškanjci Gorišnico je odpadla zaradi pozitivnega testa na COVID – 19 v gostujočem taboru.

RK AJDOVŠČINA – RK DRAVA PTUJ

V športnem centru Ajdovščina sta se v soboto pomerili ekipi Ajdovščine in Drave iz Ptuja. Obe moštvi sta svojo tekmo v prvem krogu izgubili, zato sta še toliko bolj želeli dobiti tekmo in osvojiti prvi točki v tej sezoni. V tekmo so bolje vstopili domačini in takoj v prvih parih minutah povedli za 4 gole. Odlična igra, tako v obrambi kot v napadu, se je Ajdovcem obrestovala in tako so že v 13. minuti zasluženo vodili za kar 6 golov. Rokometaši Ajdovščine so brez večjih težav dobili prvi polčas z izidom 18:13.

V drugem delu se gostje niso uspeli bistveno približati Ajdovščini, ki je tekmo mirno pripeljala do konca in slavila z 29:26. Najboljši strelec pri domačih je bil Dimitrij Mičovič, ki je gostom zabil 7 zadetkov. Domačini so zabeležili prvi dve točki v novi sezoni.

  1. krog bo na sporedu 24. 10. 2020.
Komentarji